Werk aan de weg. Foto: PR

Werk aan de weg. Foto: PR

Foto: PR

Wegwerkzaamheden N318 tussen Varsseveld en Aalten

Vervoer Aalten

REGIO - Provincie Gelderland werkt aan de provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Aalten. De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd in verband met de bereikbaarheid. Op maandag 11 september zou de Provincie Gelderland starten met het eerste deel tussen de rotonde Aaltenseweg en rotonde Gendringseweg. Echter liet de provincie woensdag weten dat de werkzaamheden worden verplaatst naar ergens in 2024. De reden is dat er een arbitragezaak is aangepannen tegen de aanbestedingsprocedure, aldus de provincie.

Wegwerkzaamheden en verkeershinder
De provinciale weg (N318) tussen Varsseveld en Aalten is toe aan onderhoud. De bovenste laag van het asfalt wordt vernieuwd, er komen nieuwe markeringen op de weg, de verlichting wordt onderhouden en enkele bewegwijzeringsborden vervangen. Daarnaast worden op een aantal zijwegen van de N318 de beschermingsblokken vervangen met grasbetonstenen. Hierdoor kan vooral landbouwverkeer beter de N318 op rijden. Ook wordt het fietspad ter hoogte van atletiekvereniging AVA verbreedt tot een parallelweg.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer tussen Varsseveld en Aalten rijdt om via de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde en de N313 Lichtenvoorde-Aalten. Fietsers kunnen het fietspad langs de N318 blijven gebruiken en worden als dat nodig is ter plekke omgeleid. De omleidingsroutes geven we aan met borden langs de weg en op www.bereikbaargelderland.nl.