OV-ambassadeurs helpen anderen graag op weg. Foto: PR
OV-ambassadeurs helpen anderen graag op weg. Foto: PR

OV-ambassadeurs helpen met het openbaar vervoer

Vervoer Ruurlo

RUURLO - Een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis: reis eens met het openbaar vervoer! Die oproep is voor de OV-ambassadeurs uit het hart gegrepen. Wie vragen over reizen met de bus, trein of haltetaxi kan bij deze OV-ambassadeurs terecht, zij helpen mensen graag op weg.

Inloopspreekuur
OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Ze geven tijdens de maandelijkse inloopspreekuren praktische en duidelijke informatie en uitleg. Zij helpen graag het gemak van het reizen met de bus en de trein ervaren. De praktijk wijst uit dat mensen veel vragen hebben over het gebruik van het openbaar vervoer en alles wat daarmee te maken heeft. Vragen over de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, reizen met korting zijn veel voorkomende vragen.

 ’Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen.’ Deze opmerking kwam van Andreas, 70 jaar, maar woorden van gelijke strekking hoort men vaker als het over de OV-ambassadeurs gaat. 

Op woensdag 13 september tussen 14.00 en 15.30 uur zijn de OV-ambassadeurs in de Bibliotheek Oost-Achterhoek-vestiging aan de Dorpsstraat 74 in Ruurlo. Er zijn ook telefonische spreekuren. Wie z’n vraag liever telefonisch stelt aan een OV-ambassadeur kan (dagelijks) bellen met één van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Zij zitten klaar om telefonisch of via beeldbellen te helpen met een OV-vraagstuk. Zij zijn bereikbaar op tel. 038 – 303 70 10. Dat kan op maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en op aandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. 

Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.?