Livia onthulde, samen met sinterklaas, het kunstwerk dat haar eigen silhouet voorstelt. Het staat op de hoek van Nettelhorsterweg en Broekstraat. Foto: Henri Bruntink
Livia onthulde, samen met sinterklaas, het kunstwerk dat haar eigen silhouet voorstelt. Het staat op de hoek van Nettelhorsterweg en Broekstraat. Foto: Henri Bruntink Henri Bruntink

‘Slimme’ Nettelhorsterweg weer open voor het verkeer

Vervoer Lochem

LOCHEM - De Nettelhorsterweg (N825) gaat vrijdag weer open voor het verkeer. Vooral het gedeelte tussen Goorseweg en de Broekstraat heeft een metamorfose ondergaan. Dinsdag kwamen omwonenden en leerlingen van de Dalton Basischool Nettelhorst het resultaat in ogenschouw nemen. Ook werden een zestal kunstwerken onthuld.

De Nettelhorsterweg is de eerste provinciale weg waarbij omwonenden al vanaf de ontwerp- een aanbestedingsfase hebben meegepraat. In het kader van het project ‘De Slimste Weg’ is vooral aandacht besteed aan de kruising met de Broekstraat. Daar moeten leerlingen van de school oversteken en dat was tot nu toe een gevaarlijke situatie. De bocht die de Nettelhorsterweg daar maakt is overzichtelijker geworden en er zijn middengeleiders aangebracht. Ook is de verlichting verbeterd.

Er zijn zes kunstwerken van Mirjan Koldeweij langs de weg geplaatst. Deze werden dinsdag onthuld. Het beeld op de hoek van de Broekstraat stelt de Lochemse Livia ten Kampe voor. Zij gooit de armen omhoog, ten teken van: ‘pas op, hier steken wij over’. In haar ene hand houdt ze een lantaarn.

Meer volgt later op de website en in de Berkelbode van volgende week.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant