Reudinkbrug Lochem. Foto: Henri Bruntink

Reudinkbrug Lochem. Foto: Henri Bruntink

Reudinkbrug vanaf 15 februari afgesloten voor auto’s

Vervoer Lochem

Reudinkbrug vanaf 15 februari afgesloten voor auto’s

LOCHEM - De gemeente Lochem sluit de Reudinkbrug (Hoevenbrug) in Lochem vanaf donderdag 15 februari 2024 af voor auto’s. Dit is iets eerder dan gepland. Fietsers kunnen overigens nog tot begin maart gebruik maken van de brug. De gemeente geeft met de afsluiting de nutsbedrijven ruimte om hun werk af te maken voordat de daadwerkelijke sloop van de brug kan beginnen. Deze afsluiting duurt tot eind juli. 

De nutsbedrijven werkten de afgelopen weken en ook nu nog aan het verleggen en verduurzamen van hun kabels en leidingen. Het gaat hier om werk van Liander, KPN en Vitens. Ze maken bijvoorbeeld nieuwe boringen en zorgen voor de juiste aansluitingen op het bestaande netwerk.

De start van de sloop van de Reudinkbrug staat begin maart gepland. Voor die tijd moeten er nog twee grote klussen worden geklaard. Het verleggen van de waterleiding onder de Graaf Ottoweg door (er blijft ook dan nog ruimte voor (brom)fietsers en wandelaars) en het verwijderen van oude kabels en leidingen onder de brug. Daarna krijgt aannemer Van Heteren groen licht voor de sloop van de huidige brug en de bouw van de nieuwe brug. De brug sluit de gemeente Lochem dan af voor alle verkeersdeelnemers. 

Omleidingen
Bouwhekken schermen de komende maanden de omgeving van de Reudinkbrug af. De rotonde vlakbij de Reudinkbrug blijft gewoon in gebruik. Wandelaars en fietsers kunnen tot begin maart nog over de brug. Als de sloop begint dan leidt de gemeente Lochem de wandelaars en fietsers om via het sluisje over de Berkel (via de Hanzeweg). De omleiding voor gemobiliseerd verkeer gaat vanaf 15 februari via de Kwinkweerd. Eind juli verwacht de gemeente Lochem de nieuwe brug officieel te openen. Wandelaars, fietsers, auto’s en ook zwaar verkeer (toeleveranciers binnenstad) mogen dan over de nieuwe brug.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant