Hier in Baak staan over een aantal jaren woningen in plaats van maïs. Archieffoto: Alice Rouwhorst

Hier in Baak staan over een aantal jaren woningen in plaats van maïs. Archieffoto: Alice Rouwhorst

Groen licht voor nieuwbouw in Baak

Wonen Baak

BAAK – Het nieuwbouwplan ‘De Tuinderij’ is een hele grote stap dichterbij. B en w van Bronckhorst hebben een principebesluit genomen om medewerking te verlenen aan de bestemmingsplanherziening die nodig is voor woningbouw op de grond van de voormalige tuinderij Hubers. 

Door Alice Rouwhorst

Aantal en soort woningen afhankelijk van wensen en behoefte
Op de locatie aan de Vordenseweg, tussen de Van der Heijdenstraat en Huize Baak kunnen maximaal 46 verschillende woningen gerealiseerd worden, zoals rijtjeswoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Gemeente Bronckhorst wil dat iedereen in Bronckhorst goed kan wonen in een betaalbaar en duurzaam huis en dat vraag en aanbod op de woningmarkt beter in balans zijn. Daarom is het aantal en soort woningen niet definitief, dit kan aangepast worden naar de behoefte en wensen van geïnteresseerden. Zeker is dat er acht sociale huurwoningen gebouwd gaan worden en dat ongeveer twee derde van het plan uit woningen gaat bestaan met een verkoopprijs onder de 355.000 euro of een huurprijs onder de 1050 euro per maand. Daarnaast is er in het plan ruimte voor de verkoop van vrije kavels.

Nieuwe weg
De ontsluiting van de Tuinderij zal volgens het plan geschieden door een nieuwe weg die in het verlengde van de Van der Heijdenstraat loopt en parallel aan de Vordenseweg. De nieuwbouwwoningen die aan deze weg komen vormen de nieuwe rand van het dorp.

(Blijven) wonen in het dorp
Baaks Belang is heel blij met deze nieuwe ontwikkeling na een lange periode van stilte op het gebied van nieuwbouwwoningen. Senioren kunnen doorstromen in hun dorp naar kleiner en gelijkvloers wonen en jongeren krijgen de mogelijkheid om een betaalbare starterswoning te kopen als ze in hun geboortedorp willen blijven wonen.

Informatieavond
Op 28 maart 2023 organiseert de ontwikkelaar in samenwerking met de gemeente een informatieavond tussen 19.30 en 21.00 uur bij horecagelegenheid Herfkens. Er is geen plenaire presentatie. Belangstellenden kunnen op elk gewenst moment binnenlopen voor nadere toelichting op het plan. De initiatiefnemer en de gemeente zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen.