Officierstraat in Bredevoort. Foto: Elbert Brethouwer
Officierstraat in Bredevoort. Foto: Elbert Brethouwer Elbert Brethouwer

Denktank denkt mee over toekomst van Bredevoort

Wonen Bredevoort

BREDEVOORT - “Ligt jouw hart bij Bredevoort? Woon jij in of rondom Bredevoort? En ben je niet ouder dan 30 jaar? Misschien is de Denktank Toekomstvisie Bredevoort dan iets voor jou.” Die oproep doet de denktank, een diverse werkgroep van zo’n tien personen die vanaf 27 juni aan de slag gaat om een toekomstvisie voor Bredevoort te ontwikkelen, samen met inwoners van Bredevoort. De groep wil zoveel mogelijk een afspiegeling vormen van de Bredevoortse samenleving.

“In de loop der jaren is er al vaker nagedacht over de toekomst van Bredevoort”, aldus woordvoerder Sylvia Heinen. “Er zijn verschillende plannen ontwikkeld waarbij diverse ambities zijn behaald, maar tegelijkertijd mist er ook een beetje een rode draad in alle plannen. Bovendien zijn er grote maatschappelijke uitdagingen bijgekomen. Hoe wil Bredevoort zich de komende jaren profileren, zowel naar inwoners als naar toeristen? Waar zetten we gezamenlijk de schouders onder? Waar is in de huidige tijd behoefte aan?”

Toekomst is samen
Bredevoort kent veel verschillende verenigingen en organisaties. Veel inwoners zetten zich actief in voor de gemeenschap. Tegelijkertijd kampen veel verenigingen en organisaties met dezelfde uitdagingen, zoals het werven en het behouden van personeel en vrijwilligers, het vinden van bestuursleden en teruglopende leden- en bezoekersaantallen. “Hoe kunnen we krachten bundelen zodat het aanbod zo aansprekend en divers mogelijk blijft, maar niet iedereen met zijn eigen club het wiel hoeft uit te vinden? Andere gemeenschappelijke uitdagingen zijn: is er voldoende passend woningaanbod voor alle doelgroepen? Hoe geven we de energietransitie vorm met een beschermd stadsgezicht en in de karakteristieke landschappelijke omgeving?”

Een nieuw vergezicht
In de Denktank Toekomstvisie Bredevoort is momenteel plaats voor twee jongeren tot 30 jaar. Aanmelden kan via e-mail bij Corine Lankhof (bredevoortsbelang@gmail.com). Andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om mee te denken op de bewonersavonden die in de loop van 2023 zullen worden georganiseerd. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ‘Toekomstvisie Bredevoort’ op de website.
Denktank Toekomstvisie Bredevoort is geïnitieerd door Vereniging Bredevoorts Belang en wordt begeleid door Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland. Het project wordt financieel ondersteund door de Gemeente Aalten.


www.bredevoort.nu/toekomstvisie