Het nieuwbouwplan in vogelvlucht. Foto: PR
Het nieuwbouwplan in vogelvlucht. Foto: PR

Doorstroming in Aalten een succes

Wonen Aalten

AALTEN - De doorstromingsregeling waarbij huurders van woningcorporatie De Woonplaats met voorrang konden verhuizen naar nieuwbouwappartementen aan de Polstraat is geslaagd. Alle 21 appartementen worden gevuld met huurders van 55-plus, die hun eengezinswoning achterlaten.

Boost voor lokale woningmarkt
Huurders uit Aalten, Dinxperlo, De Heurne en Bredevoort kregen voorrang bij de toewijzing van de appartementen uit het nieuwbouwplan als ze 55-plus waren en een eengezinswoning achterlieten. Daar gaven ze goed gehoor aan. In totaal reageerden 31 huurders, die in aanmerking kwamen voor voorrang en 55 andere geïnteresseerden.
Uit de 31 geïnteresseerden is geloot en de 21 gelukkige bewoners kozen onlangs welk appartement ze willen huren. De doorstroming op de lokale markt krijgt zo een mooie boost.
Na oplevering van de appartementen midden volgend jaar komen er 21 eengezinswoningen in de sociale huursector vrij. Deze worden wanneer nodig verduurzaamd, voordat ze worden aangeboden aan een nieuwe huurder.

Deze week start de verhuur van de nog beschikbare woningen van het nieuwbouwplan aan de Ludgerstraat. Geïnteresseerden kunnen vrijdag 22 september vanaf 18.00 uur reageren op de nieuwbouwwoningen via www.WoningHuren.nl. Deze woningen worden zonder voorrang, door middel van loting, verhuurd. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september komen dagelijks nieuwe woningadvertenties online. Op de laatste woningadvertentie kan tot donderdag 28 september 23.59 uur gereageerd worden. De woningen die nog te huur worden aangeboden, zijn vijftien woningen met plat dak (één woonlaag) en zeven woningen met kap. Alle woningen hebben twee slaapkamers en hebben een netto huurprijs van 647 euro per maand. Ze zijn geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens. 

Over het project
De Woonplaats bouwt 56 nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten. Tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verschijnt een duurzame buurt. De woningen hebben geen gasaansluiting. Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. De bouw van de huizen is dit voorjaar gestart. Midden 2024 zijn alle woningen naar verwachting klaar voor de nieuwe bewoners.