Een warmtefoto maken van een huis. Foto: Shutterstock

Een warmtefoto maken van een huis. Foto: Shutterstock

Wie wil meehelpen om het perfecte plaatje te maken?

Wonen Steenderen

STEENDEEN - ‘Op Morgen Steenderen’ is een kersverse club van mensen uit Steenderen die gaat voor een duurzame toekomst voor het dorp. De eerste actie is dat inwoners van Steenderen de club komende winter kunnen vragen een warmtefoto te maken van hun huis. Men is nog op zoek naar een paar enthousiaste mensen die mee op pad willen om de foto’s te maken.

Een warmtefoto is een foto van een huis waarop te zien is waar de woning warmte verliest. De foto kan worden gemaakt op een ochtend waarop het vriest. In de vroege ochtend gaat men dan met een team vrijwilligers op pad. Van elke woning die zich heeft aangemeld, wordt een warmtefoto gemaakt.

Ook als men denkt dat de woning goed geïsoleerd is, komen met een warmtefoto vaak verrassende warmteverliezen aan het licht. En aan sommige ‘lekken’ is heel gemakkelijk iets te doen. “Het is dé eerste stap naar een lagere energierekening en een comfortabeler huis”, vindt René van Eijden, vrijwilliger van Op Morgen Steenderen.

“Tot nu toe zijn we met vijf fotografen. Omdat we veel aanmeldingen verwachten, kunnen we nog een paar vrijwilligers gebruiken. Vooraf krijg je uitleg over hoe je met de warmtecamera werkt. Daarnaast is het fijn als je een ochtendmens bent, want we gaan al vroeg op pad.

Wie zich wil aansluiten bij het team van enthousiaste vrijwilligers kan mailen naar reneveijden@gmail.com 

De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met het Energie Loket Achterhoek. Wie wil dat er ook een warmtefoto van de woning wordt gemaakt kan zich hiervoor binnenkort aanmelden.

Een warmtefoto maken van een huis. Foto: Shutterstock