Artist impression van de nieuwbouw aan de Zutphenseweg. Bron: De Haan Schippers Makelaars

Artist impression van de nieuwbouw aan de Zutphenseweg. Bron: De Haan Schippers Makelaars

Nieuwbouw appartementen op voormalige locatie ‘Streek’ in Lochem

Wonen Lochem

LOCHEM - Eindelijk is het dan eindelijk zover. Op de locatie die onder de oud-Lochemmers bekend staat als ‘waar vroeger Streek zat’, aan de Zutphenseweg, zal dit jaar begonnen worden de bouw van tien appartementen. 

De heer F.H. Streek, begonnen als kruidenier aan de Markt 4 in Lochem, ging ongeveer 100 jaar geleden over tot de exploitatie van een zandheuvel ‘De Paaschberg’ en groeide uit tot een bedrijf van formaat waar later tientallen werknemers actief waren in de beton- en cementindustrie en later bekend werd als Streek bouwmaterialen. Op een gedeelte van deze locatie zal Prins Bouw uit ’t Harde in twee bouwlagen tien koopappartementen realiseren. Zo te zien wordt dit een fraai complex met een uitgekiend leefprogramma. Voor wat betreft de indeling blijkt er gekozen te zijn voor wonen aan de zonnige voorzijde en slapen aan de verstilde achterkant.

Het complex zal worden gebouwd met gebruik van de innovatieve technieken, duurzame materialen en oog voor een groene omgeving. Ieder appartement zal dus straks worden voorzien van eigen zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Er blijft ook ruimte voor groen en de appartementen krijgen aan de voorzijde de beschikking over een buitenruimte in de vorm van een terras of balkon. Er komen groene parkeerhavens die een afscheiding zullen vormen tussen de straat en de appartementen. 

De verkoop wordt verzorgd door De Haan Schippers uit Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant