Deze weken stromen de producten van verschillende merken weer binnen. Foto: Jumbo Hollak Zelhem

Deze weken stromen de producten van verschillende merken weer binnen. Foto: Jumbo Hollak Zelhem

Jumbo Hollak Zelhem maakt zich hard voor lage prijzen

Zakelijk Zelhem

ZELHEM – “Bij Jumbo Hollak heb je gemerkt dat de afgelopen maanden verschillende merken een leverstop gehad hebben”, zegt Bouke Hollak. “Jumbo maakt zich namelijk hard voor lage prijzen zodat wij en de klant niet meer betalen dan nodig is voor de producten. Helaas kom je er dan soms niet uit met een leverancier en dan wordt er door één van de partijen een leverstop ingelast. Inmiddels is Jumbo met de meeste leveranciers rond en stromen deze merken weer de winkel in.”

Douwe Egberts, Senseo, Pickwick
“De afgelopen maanden hebben wij bijvoorbeeld een leverstop gehad met Jacob Douwe Egberts (JDE)”, zegt Hollak. “Alle producten van JDE worden dan tijdelijk gesaneerd in verband met een leverstop en dat duurt soms weken maar kan ook maanden duren. Natuurlijk doet het als ondernemer dan pijn dat je de klanten deze producten niet kan aanbieden. 

Inmiddels is de deal met JDE afgerond met als gevolg dat de prijzen weer omlaag kunnen. Bijvoorbeeld een pak Douwe Egberts Aroma rood van 500 gram is nu blijvend verlaagd naar 6,25 euro terwijl deze bij onze collega’s 7,49 euro kost. Dan zie je toch dat dit beleid uiteindelijk een positief effect heeft”, zegt Hollak. “Omdat de deal met JDE is afgerond stromen deze weken de producten van Senseo, Pickwick, Douwe Egberts en Kanis & Gunnik weer binnen en zijn de schappen weer goed gevuld. Daar zijn wij en de klant natuurlijk blij mee.”

Einde leverstop
“Vorige week is ook de deal met veel andere leveranciers waar een leverstop bij was afgerond”, zegt Hollak. “Zo komen de producten van Mondelez (Milka, LU, Liga, Oreo) en Danone Nutricia (Olvarit, Danone, Alpro, Activia) ook weer binnen. Zijn daarmee alle leverstops opgelost? Nee”, zegt Hollak. “Op dit moment zijn er nog leverstops van Bonduelle, Haribo en Pringles. Maar voor deze producten hebben wij mooie alternatieven, bijvoorbeeld het eigen Jumbo merk. Veel goedkoper en vaak net zo lekker of zelfs lekkerder. Gewoon even het Jumbo merk proberen en als het bevalt dan ben je altijd goedkoper uit.”

Stoppen met vleesaanbiedingen
“Op 15 maart heeft Jumbo Supermarkten aangekondigd om per week 22 te stoppen met de tijdelijke van/voor aanbiedingen van vers vlees. Hiertoe behoren vers rundvlees, vers varkensvlees en verse kip. Het betreft producten van de slagerij, vleeswaren uitgezonderd.

Dat bericht komt even binnen natuurlijk, echter vereist deze wel wat nuance”, zegt Hollak. “Jumbo heeft namelijk als formule-uitgangspunt dat de boodschappen het hele jaar betaalbaar moeten zijn door reguliere lage prijzen aan te bieden, ook wel bekend als Elke Dag de Laagste Prijs (EDLP). Door dus op vlees en vleesvervangers volledig in te zetten op EDLP betaal je dus altijd een lagere prijs voor het hele assortiment vlees en vervangers en niet alleen voor de aanbiedingen. Zo kan je zelf kiezen wat je gaat eten voor een mooie prijs en wordt je niet beïnvloed door kiloknallers”, zegt Hollak. “Daarnaast is er een balans nodig tussen vlees en plantaardig op je bord waar Jumbo al langer mee bezig is. Zo was Jumbo de eerste keten waar vleesvervangers net zo goedkoop zijn in prijs als vlees. Dat maakt de keuze tussen vlees en vervangers gemakkelijker.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant