Van links naar rechts Gertjan van Dam (vrijwilliger), Robert Siertsema (operationeel directeur Gebuwin), Kirsty Kruisselbrink (coördinator) en Alan Siertsema (commercieel directeur Gebuwin). Foto: PR

Van links naar rechts Gertjan van Dam (vrijwilliger), Robert Siertsema (operationeel directeur Gebuwin), Kirsty Kruisselbrink (coördinator) en Alan Siertsema (commercieel directeur Gebuwin). Foto: PR

Gebuwin schenkt 500 euro aan Oriolus

Zorg Winterswijk

Oriolus houdt open huis op Wereld-kankerdag

WINTERSWIJK - Familiebedrijf Gebuwin B.V. uit Winterswijk reikt ieder jaar een cheque uit voor een goed doel. Dit jaar mocht Oriolus 500 euro in ontvangst nemen. 

Bij Oriolus, centrum voor leven met en na kanker, is er ruimte, rust en aandacht voor iedereen die geraakt is door kanker. Er is een warm welkom voor iedere gast, maar om dit warme welkom letterlijk en figuurlijk te kunnen blijven zijn, is Oriolus als stichting afhankelijk van onder andere giften en donaties. Coördinator Kirsty Kruisselbrink is dan ook heel blij en dankbaar dat Oriolus het goede doel van Gebuwin is geworden.

Jaarlijks dragen werknemers van Gebuwin een goed doel aan, waarna er gestemd wordt welke goede doel een cheque krijgt. Robert en Alan Siertsema (Directie Gebuwin) overhandigde dan ook met veel plezier de cheque aan Kirsty Kruisselbrink (Coördinator). Het feit dat deze cheque komt vanuit de medewerkers raakt Kirsty extra: ”Op papier is Oriolus bijna 2 jaar geopend, maar door de coronapandemie is dit in werkelijkheid nog maar zo’n anderhalf jaar”, geeft Kirsty aan. “Ik merk dat de naam Oriolus steeds meer bekendheid krijgt. Deze cheque is daar mede het bewijs van. Supermooi!”

Open huis Oriolus
Toch is er vaak nog onduidelijkheid over wat Oriolus nu precies is en wie er terecht kan. Daarom kan iedereen zelf een kijkje komen nemen op zaterdag 4 februari. Deze open dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Oncologie Zorgnetwerk Achterhoek en het Netwerk Palliatieve Zorg. Belangstellenden zijn welkom. Deze open dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is, zowel voor jong en oud. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar, rond 15.30 uur is het einde van het programma.

Er is veel mogelijk binnen de zorg rondom kanker, maar waar kun je terecht? Wat kan een zorgprofessional voor je betekenen? Hoe weet je of een zorgverlener voldoet aan kwaliteitseisen? En wanneer kun je terecht bij een centrum voor leven met en na kanker? Op 4 februari, tijdens de open dag van Oriolus, krijgt men antwoord op deze en andere vragen op het gebied van complementaire nazorg

4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop er wereldwijd aandacht is voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met iemand. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor het dagelijks leven. Voor patiënten zelf, maar zeker ook voor de omgeving.

Bezoekers kunnen (nader) kennismaken met allerlei vormen van zorg die er zijn. Er worden diverse presentaties gegeven, gericht op het wegwijs maken van mensen met en na kanker. Er zijn verschillende zorgprofessionals aanwezig die meer kunnen vertellen over zijn/haar expertise. De vrijwilligers van Oriolus geven rondleidingen. Aanwezigen kunnen een hartenwens achterlaten in de wensboom, of kunnen een hartenwens maken van hout. 

Wees welkom bij Oriolus op zaterdag 4 februari via de buiteningang aan de achterzijde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Volg de aangegeven route via bewegwijzering. Deze dag is Oriolus dus niet bereikbaar via de poligang in het ziekenhuis, wat tijdens reguliere openingstijden wel mogelijk is.

Voor meer informatie rondom de presentaties en de open dag kan men een kijkje nemen op www.oriolus-achterhoek.nl en/of de Facebook en Instagram pagina van Oriolus Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant