Maaike de Vries. Foto: PR
Maaike de Vries. Foto: PR

Lezing over gezonde leefstijl in Koppelkerk door gezondheidswetenschapper

Zorg Bredevoort

BREDEVOORT - “Nee, geen dieet”, antwoordt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries op de vraag hoe je slanker en gezonder kunt worden. Laat je lichaam vóór je werken in plaats van tegen je. Op zaterdag 18 februari vertelt De Vries in de Koppelkerk hoe dat lukt.

Bijna de helft van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht, terwijl veel mensen tegelijkertijd burn-out klachten hebben. We zitten en eten teveel en hebben teveel last van stress. Dat moet doorbroken worden. Het kan anders, vindt dr. Maaike de Vries. 

Geen dieet
De kern van haar aanpak is om anders te eten, meer te bewegen, beter te slapen en te ontspannen. Samen vormen deze vier pijlers een methode om gezonder en fitter te leven – het een kan niet zonder het ander. Wie slecht slaapt en stress heeft, krijgt meer trek en is minder snel verzadigd. Het stresshormoon zorgt er ook voor dat vet rondom de buik, bij de organen, wordt opgeslagen.

De Vries bepleit geen nieuw dieet, maar een aanpak waarbij iemand zich beter voelt door meer lichaamseigen vetten te verbranden. Niet lijnen en honger lijden, wel suiker en snelle koolhydraten laten staan. Het kost ongeveer een maand om je lichaam over te laten schakelen van het verbranden van suikers naar vetten.

Maaike de Vries
Maaike de Vries schreef meerdere boeken over gezonder leven, lichaam, gezondheid en leefstijl. Haar aanpak zorgt voor gewichtsverlies en meer energie. Zonder dieet: haar aanpak is een manier van leven die zonder veel moeite vol is te houden.

‘Gezonde
leefstijl is
zonder veel
moeite vol
te houden’


De theorie van een gezondere leefstijl is door gezondheidswetenschapper De Vries op een heldere manier vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Praktische informatie
Op zaterdagavond 18 februari houdt Maaike de Vries een lezing over een gezondere levensstijl in de Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 te Bredevoort. De lezing begint om 20.00 uur (zaal is open om 19.30 uur) en kaarten zijn vanaf 7,50 euro exclusief ticketkosten te koop via de website van de Koppelkerk.


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant