Een gedeelte van de stichting Vrienden van dr. Jenny biedt de rolstoel aan aan Thea Meinen, (blauwe jas), Miranda (dr. Jenny), John te Grotenhuis (vrijwilliger) en bewoonster Nel. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een gedeelte van de stichting Vrienden van dr. Jenny biedt de rolstoel aan aan Thea Meinen, (blauwe jas), Miranda (dr. Jenny), John te Grotenhuis (vrijwilliger) en bewoonster Nel. Foto: Frank Vinkenvleugel

Stichting Vrienden Dr. Jenny schenkt nieuwe rolstoel met ondersteuning

Zorg Dinxperlo

DINXPERLO - Afgelopen zaterdag is bij Careaz Dr. Jenny een tweede rolstoel met (duw)ondersteuning in gebruik genomen. De fiets is geschonken door de Stichting Vrienden van Dr. Jenny.

Dr. Jenny heeft al een aantal jaren een rolstoel met ondersteuning in bezit. Deze wordt intensief gebruikt door mensen die met de bewoners een rondje gaan wandelen. De ondersteuning zorgt ervoor dat de rolstoel met minder inspanning kan worden geduwd, waardoor er niet alleen vaker wordt gewandeld, maar ook grotere afstanden kunnen worden afgelegd. Een win-win situatie voor wandelaar en bewoner. Al gauw bleek dat er behoefte was aan een tweede rolstoel met ondersteuning. Dankzij de Stichting Vrienden is dit nu gerealiseerd.

De Stichting Vrienden heeft in de loop der jaren al mooie schenkingen gedaan, zoals een duofiets, nieuwe parasols/tuinmeubilair, jaarlijkse bijdrage voor uitstapjes en spelmaterialen zoals tovertafel, braintrainer, spel- en bewegingsmaterialen ter ondersteuning van het Welzijn individueel en/of in groepsverband. Ook zet de stichting financiële middelen in voor Dinxperlo brede initiatieven zoals de Electrocar. Veelal betreft het bijdragen die de samenwerking rondom het welzijn bevorderen en niet uit reguliere budgetten kunnen worden betaald. Het geld daarvoor wordt bijeen gebracht door donateurs, giften, opbrengst markten enzovoort.
Ook een gift doen? Dit kan via rekeningnummer NL28 RABO 0364 8700 95 t.n.v. Stichting vrienden Dr. Jenny Woon-Zorgcentrum.

Men kan ook donateur worden van de Stichting Vrienden, voor een vast bedrag per jaar. Voor informatie hierover of andere vragen, mail naar vrienden.dr.jenny@careaz.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant