Leo Peppelman van RepairTeam bij de rollator en vrijwilliger John Boddeus op de duofiets. Foto Erika Kuik

Leo Peppelman van RepairTeam bij de rollator en vrijwilliger John Boddeus op de duofiets. Foto Erika Kuik

Rollatorcontrole en valpreventie op De Kei

Zorg Steenderen

STEENDEREN - Een goed werkende rollator is van groot belang voor de mensen die er afhankelijk van zijn. Zij kunnen dat apparaat op 28 maart laten controleren tijdens een gezellige middag in De Kei in Steenderen, van 15 tot 17 uur. Verder kunnen zij een proefritje maken op een duofiets of valinstructie krijgen van fysiotherapeut Marga Leerkes.

Het RepairTeam is aanwezig om te kijken of er schroefjes van de rollator loszitten, banden opgepompt moeten worden en of de remmen nog veilig afgesteld zijn. Ook de handvatten zullen worden gecontroleerd of ze goed vastzitten en op de juiste hoogte zijn afgesteld. Zo kan men de rollator weer veilig gebruiken. Marga Leerkes (van fysiotherapiepraktijk Leerkes) komt het één en ander vertellen over valpreventie. Waar mogelijk zal zij ook instructie geven.
Tevens bestaat de mogelijkheid een proefritje te maken met de Duofiets van De Kei: de duofietsvrijwilligers staan er voor klaar. Zo kan men ervaren hoe leuk het is weer eens iets verder van huis te komen, zeker als het voorjaar begint. Natuurlijk wordt er koffie en thee geschonken.
Wie verhinderd is en toch graag een rollator wil later controleren is altijd welkom bij het maandelijkse Repaircafé in De Kei, op de eerste zaterdag van de maand. Dit wordt altijd aangekondigd in Contact.


dekeisteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant