HartslagNU. Foto: PR
HartslagNU. Foto: PR

Herhalingscursus reanimatie in Bredevoort

Zorg

BREDEVOORT - Binnenkort wordt er op twee avonden een herhalingscursus reanimatie/AED gehouden voor mensen die in de afgelopen twee jaar al een erkende reanimatietraining hebben gevolgd. De cursus wordt verzorgd door Jolanda Bosma van Stichting Reanimatie Achterhoek.

De bijeenkomsten zijn dinsdag 18 en woensdag 19 april, telkens van 19.30 tot 22.00 uur in Grachthuys Bredevoort.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij één van de twee coördinatoren: Marie-Therese Ikink, Boterstraat 2, Bredevoort Marie-therese-ikink@hetnet.nl of Astrid Grosman Heidedijk 5, ’t Klooster astridgrosman@gmail.com.
Er zijn geen kosten aan deze herhalingscursus verbonden. De gemeente neemt de kosten voor haar rekening.
Ook mensen die in het bezit zijn van een geldig BHV-diploma kunnen zich aanmelden voor deze herhalingscursus reanimatie/AED.
In Bredevoort en ’t Klooster zijn zeven AED’s beschikbaar. Om deze AED’s te kunnen inzetten om levens te redden zijn er kundige burgerhulpverleners nodig. Wie 18 jaar of ouder is, kan burgerhulpverlener worden, mits ze in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining hebben gevolgd. Ook professioneel hulpverleners zijn welkom, zodat het netwerk van burgerhulpverleners uitgebreid wordt.
Namens Bredevoorts Belang en Kloosters Belang zijn er twee coördinatoren die zorgen contacten met de gemeente, (herhalings-)cursussen voor bestaande en nieuwe burgerhulpverleners en het beantwoorden van vragen over dit onderwerp.


hartslagnu.nl