Medewerkers en vrijwililgers showen bruidsjurken van toen en nu bij De Molenberg. Veel dames dragen hun eigen trouwjurk.

Medewerkers en vrijwililgers showen bruidsjurken van toen en nu bij De Molenberg. Veel dames dragen hun eigen trouwjurk.

Modeshow met nieuwe én oude trouwjurken bij de Molenberg

Zorg

‘In dee tied mos ik een jurk lenen van mien tante’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Meimaand trouwmaand! Een mooie reden voor de medewerkers van De Molenberg in Groenlo om een bruidsshow te houden voor de bewoners. Vrijdagmiddag zit het eigen grand café vol met dames en een enkele heer. De jurken worden geshowd door medewerkers en vrijwilligers.

Op de tafels staan koffie en kleine lekkernijen en Carla Adema heet de aanwezigen van harte welkom. Zij is deze middag de ladyspeaker en draagt zelf een prachtige rode jurk. “De jurken die u vanmiddag gaat zien, zijn te mooi om in de kast te laten hangen. Op de catwalk ziet u vandaag jurken van toen en nu, laat u verrassen en geniet ervan!” Aan de muur en op verschillende poppen hangen jurken die speciaal voor deze middag beschikbaar zijn gesteld door Bruidsatelier Petra uit Lichtenvoorde. De Groenlose bloemenwinkel Floreel heeft gezorgd voor de vrolijke aankleding. 

Feest bij Meijer
Op de catwalk verschijnt medewerker Miranda, gehuld in haar eigen trouwjurk. “Ze trouwde met Gerard in de kerk in Harreveld en het feest was bij de Radstake. Miranda werkte toen al bij De Molenberg en de bewoners van haar afdeling waren uitgenodigd voor de receptie. ‘s Avonds was er 350 man op het feest, zo ging dat toen”, vertelt Carla. Veel bewondering is er ook voor Stien en Anton te Brake-Wiegerink. Het paar komt in de trouwkleding van de vader van Anton de zaal binnen en loopt hand in hand tussen de mensen door. “Deze jurk is 83 jaar oud, evenoud als mevrouw zelf”, zo klinkt het.  Anita van de afdeling Lasonder komt in een typisch jaren 80 jurk. “Zij trouwde in de kapel van het pensionaat en het feest was, zoals dat ging in Groenlo, bij Meijer.”

Geen dag spijt
Tussendoor vertelt Carla over de mooie trouwjurken aan de muur. “Wat denken jullie dat deze trouwjurk kost?” Niemand raadt het maar het antwoord is 1895,00 euro. “Zovölle, zegt een mevrouw, “ik mos in die tied een jurk van mien tante lenen…” Mevrouw Brinkman-Ter Schegget weet nog precies wat ze zelf aan had bij haar bruiloft. “Ik had een mantelpakje met een Zwiterse kanten blouse, daar heb ik nog jaren plezier van gehad. Ook van mijn huwelijk trouwens, ik ben bijna 65 jaar getrouwd geweest.” Mevrouw Waenink weet het ook nog precies: “Ook in het wit, met een witte sluier. Ik heb het daarna nooit meer gedragen, best jammer. Toen we 25 jaar getrouwd waren had ik eigenlijk weer aan moeten doen maar deed eigenlijk niemand.” Haar buurvrouw mevrouw Wielens-Massop zegt ook mooie herinneringen te hebben aan dé dag. “Een dag met alles erop en eraan, eerst in de kerk en daarna groot feest. Geen dag spijt van gehad.”

Trouwen omdat het huis klaar was
Op de catwalk verschijnt dan oud-medewerkster Resie Kok samen met kleindochter Suze. Resie kocht haar jurk bij Très Chic en trouwde ‘omdat het huis klaar was’. “Zo ging dat toen.” Collega Connie draagt een jurk uit 1953 en heeft een foto bij zich van het originele bruidspaar. Spreekstalmeester Carla krijgt het te kwaad als haar eigen kleindochter Mia in een piepklein bruidsjurkje haar intrede doet. De bewoners genieten zichtbaar van deze modeshow. “Prachtig mooi! Ik zol het zo weer doon” zegt een van de weinige mannen die aanwezig is.

Medewerkers en vrijwililgers showen bruidsjurken van toen en nu bij De Molenberg. Veel dames dragen hun eigen trouwjurk.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding