De eerste steen is gelegd bij de nieuwbouw van GGNet in Warnsveld door Wimar Jaeger en Otwin van Dijk. Foto: Patrick van Gemert

De eerste steen is gelegd bij de nieuwbouw van GGNet in Warnsveld door Wimar Jaeger en Otwin van Dijk. Foto: Patrick van Gemert

Eerstesteenlegging nieuwbouw GGNet Warnsveld

Zorg Warnsveld

WARNSVELD - Een bijzondere dag op de bouwplaats van de nieuwe kliniek op de hoofdlocatie van GGNet, Groot Graffel, in Warnsveld. Op vrijdag 26 mei werd hier de eerste steen gelegd door Otwin van Dijk, burgemeester Oude IJsselstreek en namens de gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland verantwoordelijk voor het bestuurlijk netwerk zorg en veiligheid, en Wimar Jaeger als waarnemend burgemeester van Zutphen. 

Vanuit het Werk(t) Café op de locatie in Warnsveld werd iedereen welkom geheten door Jochanan Huijser, zorginhoudelijk bestuurder van GGNet: “We bouwen deze nieuwe kliniek hier in Warnsveld om goed present te zijn in onze regio. Want dit is een voorziening voor de hele regio. We zijn daarnaast ook dichtbij in de leefomgeving van mensen zelf. Want daar waar je thuis bent is de beste plek om te herstellen. Maar als specialistische zorg nodig is, dán kan je hier terecht en bieden we de beste zorg op dit gebied.” 

Hierna werd de bijeenkomst verplaatst naar de bouwplaats waar de eerste steen werd gelegd. 

Otwin van Dijk vertelt over de visie van het bestuurlijk netwerk zorg en veiligheid en de betekenis van de nieuwbouw: “Door de specialistische zorg te bundelen op één plek kan GGNet de zorg voor de patiënten verder verbeteren. Tegelijkertijd ontstaat er zo ook meer ruimte om zorg in de buurt te geven. Want we streven zoveel mogelijk naar een inclusieve samenleving. Vaak kan dat met wat hulp in de buurt. Niet alleen vanuit de GGZ, maar ook met anderen. Soms is het nodig te kunnen rekenen op specialistische zorg. Het uitgangspunt is altijd: wat kan iemand? En dit sluit helemaal aan bij de visie van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Gezondheid, preventie en eigen regie zijn leidend, niet ziekte en behandeling.” 

Hoog intensieve klinische zorg
De nieuw te bouwen behandelkliniek heeft plek voor ruim 104 patiënten en maakt onderdeel uit van het terrein-ontwikkelingsplan om beter aan te sluiten bij de geestelijke gezondheidszorg van nu. Het moderne en toekomstbestendige gebouw wordt ingericht voor mensen die hoog intensieve klinische psychische zorg nodig hebben. Meer informatie is te lezen op: GGNet.nl/nieuwbouw.