Let’s engage for Change bij Oriolus. Foto: PR
Let’s engage for Change bij Oriolus. Foto: PR

Adviesavond over kleding, kleur, make-up en haren voor mensen met kanker

Zorg

WINTERSWIJK - Verbinding, samen het verschil maken, dat is een sterk aspect van de Achterhoek. Het team van H&M Winterswijk gaat samen het verschil maken voor mensen met de diagnose kanker en hun omgeving. Met zo’n mooi initiatief weet je je ‘naobers’ te vinden, want ook onder andere Esta gaat zich inzetten voor dit doel.

Het team van H&M Winterswijk zocht een goed doel waarmee zij willen samenwerken en waar zij zich voor in willen zetten. Iedereen kent wel iemand die geraakt is door kanker, hierdoor kwamen ze bij Oriolus terecht. Daar weten ze als geen ander wat de diagnose kanker met je doet. Het raakt aan alle facetten van het leven. Je leven en je lichaam veranderen. Enkele voorbeelden van zaken waar mensen tegenaan lopen die bij Oriolus gehoord zijn:
“Sinds de behandeling is mijn haar zo pluizig.”
“Welke kleding kan ik dragen om er mooi en vrouwelijk uit te zien nu mijn borsten geamputeerd zijn?”
“Mijn huid is bleker geworden, welke kleur past bij mij?”
“Ik voel me moe en heb geen puf om met mijn kinderen kleren voor ze te kopen.”
“Door de behandeling heb ik mijn haren verloren. Kun je me voordoen hoe ik mijn wenkbrauwen kan bijtekenen?”
“Ik wil geen pruik, wel een mutsje, maar online kan ik niet zien hoe deze me staat en voelen hoe de stof aanvoelt”
“Sinds de behandeling kan ik minder prikkels hebben. Winkelen, drukte, wachten, in de rij staan…het is me al gauw teveel.”

Op donderdag 21 september tussen 18.30 uur en 20.30 uur houden Oriolus, H&M, Esta, DA drogist en Styled by Debby samen ‘een mooie avond’ voor mensen met de diagnose kanker of dit nu recent of al langer geleden is. Mensen met  een vraag of ben geïnteresseerden in de nieuwste najaarsmode, kom gerust. Men mag iemand meenemen, dus de partner, moeder, zoon, dochter of vriend(in) zijn ook welkom. Een besloten (koop)avond bij H&M met voldoende rust, ruimte, tips en adviezen op het gebied van kleding, kleur, make-up en haren. Wie meer informatie wil en/of zichzelf wil aanmelden voor deze avond, kan mailen naar info@oriolus-achterhoek.nl of bel naar 06-10033406.