De coach van Voel je Goed! helpt mensen die moeite hebben met taal om het advies van een diëtist te begrijpen. Foto: PR

De coach van Voel je Goed! helpt mensen die moeite hebben met taal om het advies van een diëtist te begrijpen. Foto: PR

Foto: PR

Taalcoach kan helpen bij uitleg gezonder eten

Zorg Gendringen

GENDRINGEN - Voor het programma Voel je Goed! is de Bibliotheek Achterhoekse Poort op zoek naar taalcoaches. Zij gaan volwassenen helpen die willen werken aan een gezonder gewicht maar moeite hebben met taal.

Er is veel informatie over gezondheid te vinden en te krijgen, via internet, zorgverleners etc. Maar voor laaggeletterden is het extra lastig om die informatie toe te passen in hun dagelijks leven. De vrijwilliger van Voel je Goed! helpt hierbij. Ook krijgen de deelnemers tijdens de cursus persoonlijke adviezen in eenvoudige taal van een professionele diëtist.

Vertaalslag
Vanuit de Bibliotheek Gendringen helpt de taalcoach twintig weken lang op elke woensdagochtend een groepje van vier tot zes mensen om de vertaalslag van het advies van de diëtist naar de praktijk te maken, op een dusdanige manier dat zij er zelf mee verder kunnen. Samen met een collegavrijwilliger zorgt de coach voor een leuke interactie tussen de deelnemers. Gevraagd wordt een goede beheersing van de Nederlandse taal en interesse in gezondheid en bewegen. Daarnaast ben je betrouwbaar, beschik je over goede sociale vaardigheden en ben je bereid om een (verplichte) training te volgen, waarin je onder meer leert te werken met het lesprogramma.

Lidmaatschap
De vrijwilligers worden ondersteund door de coördinator en krijgen een gratis lidmaatschap van de bieb. Jaarlijks is er een gezellige bijeenkomst, waar zij medevrijwilligers ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Mirjam Langelaar, coördinator Vrijwilligers, via 06-21960719, of per e-mail m.langelaar@achterhoeksepoort.nl.
Meer informatie op de website.


www.achterhoeksepoort.nl