Afbeelding

WTC Dinxperlo met duofietsen op weg

Zorg Dinxperlo

DINXPERLO - Een van de doelstellingen van Wieler- en Tourclub Dinxperlo is de gemeenschap op de fiets kennis te laten maken met de fraaie omgeving.

Ook de DUO-fietstocht is een van de speerpunten. Zaterdag 26 augustus werd in nauwe samenwerking met Careaz/Dr. Jenny een DUO-fietstocht georganiseerd voor de bewoners van deze zorginstelling. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door opbrengst van de Rabo ClubSupport. Vorig jaar werd een dergelijke tocht door de WTC voor de eerste keer gehouden.
Een DUO-fiets is een fiets voor twee personen, die naast elkaar zitten op een (elektrische) fiets, die meestal wordt bestuurd door een geoefende fietser, waarbij de duo-passagier kan meefietsen maar vooral geniet van de omgeving, het weer en het contact met fietsende buurman. De zon scheen, de bewoners verheugden zich enorm op de tocht, de WTC’ers waren in topconditie, de stemming was uitmuntend. Liefst negen DUO-fietsen waren in Dinxperlo en omgeving opgehaald.
Het sportieve gedeelte van de middag bestond uit twee etappes. Een eerste groep van negen personen en na terugkomst de tweede groep, ook bestaande uit negen personen. In totaal genoten achttien bewoners met volle teugen van de prachtige middag, die hen in fraai fietsweer bracht via de Hoge Heurnseweg naar de Heurne, via de Kamerstraat naar Breedenbroek om uiteindelijk door het centrum van Dinxperlo naar het zorgcentrum terug te gaan. Een tocht van 10 kilometer. Gezelligheid troef, blije gezichten, zwaaiende voorbijgangers, beleefde automobilisten.
Maar vooral dankbare bewoners die een middag beleefden waarover nog lang zal worden nagepraat. Zoals gebruikelijk in de sport was er ook een derde helft. Zowel de bewoners als de WTC’ers maakten hiervan gebruik.
Vanaf maandag 4 september is het voor de Rabobank leden weer mogelijk om te stemmen.

Samen op de duofiets. Foto: PR