Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Foto: PR

Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Foto: PR

Foto PR.

Workshop patiëntenportaal bij bibliotheek Varsseveld

Zorg Varsseveld

VARSSEVELD - Voor iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort diverse workshops die daarbij kunnen helpen. Zo is er op dinsdag 10 oktober een workshop in de Bibliotheek Varsseveld over het gebruik van een patiëntenportaal in het ziekenhuis.  

Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Dat is heel handig voor wie weet hoe het werkt. Voor diegene die daar niet meer bekend is of er nog vragen over heeft zijn er verschillende workshops van DigiVitaler. Deelname aan deze workshops is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek.
Wie als patiënt is ingeschreven bij een ziekenhuis wil misschien online inzage in de eigen medische gegevens. Dat kan in het patiëntenportaal van het ziekenhuis. Zich goed voorbereiden op de volgende afspraak in het ziekenhuis,  de afspraak met de arts verzetten of deze online spreken is eveneens mogelijk via het patiëntenportaal. Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe zij hiervan gebruik kunnen maken. Er wordt gewerkt met een tablet of laptop die deelnemers zelf moeten meebrengen. Indien nodig kan de Bibliotheek daar ook voor zorgen.

Aanmelden
De workshop is van 10.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Varsseveld. Meer informatie over de workshop is te vinden op de website. Aanmelden kan via de activiteitenkalender op de website, door contact op te nemen via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant