Margje Mahler is de nieuwe bestuurder bij Sensire
Margje Mahler is de nieuwe bestuurder bij Sensire Foto: Bart van Hattem

Margje Mahler nieuwe bestuurder bij Sensire

Zorg

VARSSEVELD - Sensire verwelkomt Margje Mahler als nieuwe bestuurder. Samen met Renée Wilke vormt zij per 1 januari 2024 de collegiale raad van bestuur van Sensire en Yunio.

Met Margje Mahler haalt Sensire een bestuurder binnen die de ouderenzorg en de regionale dynamiek in Oost-Gelderland van binnenuit kent. De Raad van Toezicht herkent in Margje Mahler de bevlogenheid, betrokkenheid en ambitie die Sensire kenmerkt. Astrid van der Valk, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Sensire heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een innovatieve, gezonde organisatie die zorgprofessionals in staat stelt meesterschap te tonen in hun vak. Met Margje verwelkomen we een bestuurder die net als Sensire staat voor innovatie en de kracht van de professional.” 

De zorg is voor Margje Mahler een prachtige sector waar ze met veel betrokkenheid en enthousiasme werkt. Ze zegt: “Sensire heb ik leren kennen als een organisatie die zich samen met de professionals en de bewoners in de regio voorbereidt op de toekomst. Als bestuurder wil ik hier graag een bijdrage aan leveren, op alle plekken waar zorg geleverd wordt: thuis, in een tijdelijke situatie of op één van de locaties. Ik kijk ernaar uit om samen met Renée en alle betrokkenen binnen en buiten Sensire verder te bouwen aan de koers. Waar kwaliteit, meesterschap, toekomstbestendigheid én innovatie een belangrijk onderdeel van zijn.” 

Lange termijn
Sensire kent een tweehoofdige, collegiale raad van bestuur. Medebestuurder Renée Wilke ziet uit naar de toekomstige samenwerking: “Ik ben erg blij met de komst van Margje. Voor Sensire is het van belang dat de lange-termijnkoers door de nieuwe bestuurder wordt omarmd: het uitgangspunt van professionele autonomie, onze strategische agenda en de cultuur van innoveren. Ik heb Margje leren kennen als iemand die hier samen met mij een inspirerend vervolg aan kan geven.”
Margje Mahler neemt het stokje over van Maarten van Rixtel, die na ruim veertien jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid afscheid neemt. Wel blijft hij parttime actief bij Sensire rondom opgaven als digitalisering en de transitie naar een nieuw organisatiemodel.

Sensire en Yunio
Als een van de grootste zorgorganisaties in Oost-Gelderland biedt Sensire dag en nacht (gespecialiseerde) verzorging en verpleging, revalidatie en behandeling: bij mensen thuis of op één van onze zeventien locaties. Sensire helpt klanten en bewoners gezond te blijven, beter te worden of te leven met zorg, zodat zij het leven kunnen leiden zoals zij dat gewend zijn. Ruim 3700 medewerkers maken de zorg mogelijk voor meer dan 1000 bewoners in onze huizen en bijna 5000 klanten thuis.
Yunio jeugdgezondheidszorg is onderdeel van Sensire. In tien gemeenten ondersteunt de organisatie met ongeveer 150 medewerkers (de ouders van) zo’n 12.000 kinderen per jaar. Hoofdtaak is het monitoren van de ontwikkeling en groei van kinderen, en bevorderen van hun ontwikkelingskansen.