In de cursus leren jongeren hoe zij hun veerkracht kunnen vergroten. Foto: PR
In de cursus leren jongeren hoe zij hun veerkracht kunnen vergroten. Foto: PR Getty Images/iStockphoto

Cursus ‘Veerkracht’ voor jongeren die last hebben van mentale klachten

Zorg Lochem

LOCHEM - Voor veel jongeren in het voorgezet onderwijs hebben te maken met mentale problemen. Ze voelen zich vaker zenuwachtig, bang of ongelukkig en kunnen zich slecht concentreren. ‘Veerkracht’ helpt jongeren om makkelijker met moeilijke situaties, stress en tegenslagen om te gaan. De gratis cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten en start op 16 januari in Lochem.

Zowel stress en prestatiedruk zijn belangrijke factoren voor een verslechterde mentale gezondheid. Jongeren raken overprikkeld op school en klagen over druk en stress. Ze hebben moeite in het omgaan met tegenslagen en frustraties. Jongeren piekeren veel en slapen slecht, blijkt uit de jeugdmonitor van de GGD. Sommigen hebben last van somberheid en angst of paniek. 

In de cursus van drie bijeenkomsten van 1,5 uur leren jongeren hoe zij hun veerkracht kunnen vergroten. Door te praten over hoe je om kunt gaan met tegenslagen, stress en frustratie, gevoelens en gedachten, maar ook door leuke praktische oefeningen.  De cursus wordt verzorgd door een preventiewerker van Impluz (GGZ Preventie). Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats. De cursus is op dinsdag 16, 23 en 30 januari van 16.00 tot 17.30 uur in Lochem. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.

Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@impluz.nl onder vermelding van ‘Veerkracht Lochem’ met de volgende gegevens: Voor- en achternaam, geboortedatum, telefoonnummer en woonadres.