In contact met de arts. Foto: PR
In contact met de arts. Foto: PR

Zelf online gezondheidszaken regelen

Zorg Aalten

AALTEN - Voor iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort diverse workshops die daarbij kunnen helpen. Zo is er op zaterdag 2 maart een workshop in de Bibliotheek Aalten over het gebruik van een patiëntenportaal in het ziekenhuis.

Contact met de arts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Dat is heel handig voor wie weet hoe het werkt. Voor diegene die daar nog wat vragen over heeft of wil weten hoe het werkt, zijn er verschillende workshops van DigiVitaler. Deelname aan deze workshops is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek.
Wanneer je als patiënt bent ingeschreven bij een ziekenhuis, wil je misschien online inzage in je eigen medische gegevens. Dat kan in het patiëntenportaal van jouw ziekenhuis. Wil je je goed voorbereiden op de volgende afspraak in het ziekenhuis? Of wil je de afspraak met jouw arts verzetten of de arts online spreken? Ook dat is mogelijk via het patiëntenportaal. Tijdens de workshop leer je hoe je hiervan gebruik kunt maken. Er wordt gewerkt met een tablet of laptop die deelnemers zelf mee kunnen nemen. Indien gewenst, zorgt de Bibliotheek hiervoor.

Aanmelden
De workshop is op zaterdag 2 maart van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Aalten. Meer informatie over de workshop is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl Aanmelden hiervoor kan via de activiteitenkalender op deze website, door contact op te nemen via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant