De huiskamer in hospice De Lelie. Foto: PR
De huiskamer in hospice De Lelie. Foto: PR

Inloopochtend van Hospicegroep De Lelie

Zorg

WINTERSWIJK - Als mensen nog maar kort te leven hebben, bieden de medewerkers en vrijwilligers van Hospicegroep De Lelie hen, en hun naasten, steun en liefdevolle verzorging. Voor wie benieuwd is hoe de hospice eruitziet, hoe het er in de hospice aan toegaat of meer wil weten over het vrijwilligerswerk is er aanstaande zaterdag 2 maart weer een inloopochtend. Vrijwilligers Elly en Wilma heten belangstellenden dan van harte welkom. Graag informeren ze over het verblijf in de hospice, het thuiswaken en werken als vrijwilligers. Ook kunnen ze meer vertellen over de introductiecursus voor vrijwilligers die medio maart start.

“Veelal vinden mensen het een stap om naar de hospice te komen”, zegt Elly. “Ze denken vaak dat er alleen maar verdriet heerst, maar er wordt ook gelachen.” Wilma werkt al bijna tien jaar als vrijwilliger in het thuiswaken en in de hospice en beleeft veel plezier aan het werk. “Werken in de hospice en het thuiswaken geeft mij veel voldoening”, zegt ze. “Het vertrouwen dat je krijgt om voor iemands dierbare te zorgen, doet me goed. De inloopochtenden zijn een laagdrempelige manier kennis te maken met de hospicegroep en dit bijzondere vrijwilligerswerk.”

Binnen de hospice werken vrijwilligers samen met de professionele thuiszorg van Marga Klompé. Vrijwilligers bieden mantelzorg door bijvoorbeeld te koken, het kussen op te kloppen, een kopje koffie te brengen of een praatje te maken. Mensen die thuis willen sterven, kunnen ondersteuning krijgen van een vrijwilliger om te waken. Dit kan zowel overdag als ’s nachts, zodat de mantelzorger de zorg voor de naaste kan delen. Dit doen vrijwilligers met name door er te zijn.

De inloopochtend is zaterdag 2 maart van 11 uur tot 12.30 uur. De inloopochtend is bedoeld voor iedereen: mensen die overwegen om in een hospice te verblijven, mensen die gebruik willen maken van thuiswaken, (aankomend) professionals uit de zorg of mensen die belangstelling hebben voor dit bijzondere vrijwilligerswerk. De hospice is te vinden aan Leliestraat 36 in Winterswijk. Tijdens de inloopochtend is een onlangs geproduceerde film over de hospicegroep te zien. Deze film is ook te zien op de Facebookpagina van de hospicegroep (www.facebook.com/HospicegroepDeLelie) en website (hospicegroepdelelie.nl).

Hospicegroep de Lelie ondersteunt met name de inwoners van gemeente Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland. De Hospicegroep is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de regio, zowel voor het hospice als het thuiswaken. Begin maart start er een nieuwe cursus voor vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden telefonisch, via de site of tijdens de inloopochtend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant