Teamfoto Gelre en KinderThuisZorg. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen
Teamfoto Gelre en KinderThuisZorg. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Efficiënte samenwerking verkort ziekenhuisverblijf voor kinderen met antibiotica

Zorg

ZUTPHEN/APELDOORN - Gelre ziekenhuizen heeft een zorgtraject ontwikkeld om kinderen die langdurig antibiotica nodig hebben, soepel en veilig naar huis te laten gaan in samenwerking met KinderThuisZorg Nederland.

Dr. Schuurman, kinderarts bij Gelre ziekenhuizen, benadrukt het belang van duidelijkheid, uniformiteit, stroomlijning en veiligheid in het zorgproces. Het uitgewerkte zorgpad biedt deze aspecten en de nauwere samenwerking met KinderThuisZorg maakt de overstap naar thuis nog eenvoudiger. Het uiteindelijke doel is om de benodigde zorg zoveel mogelijk te leveren in de vertrouwde omgeving van het kind.

Voor ouders is het prettig dat de zorg thuis kan plaatsvinden, zodra het medisch gezien mogelijk is. Iris Maartense, kinderverpleegkundige bij KinderThuisZorg, benadrukt dat het belangrijk is om samen met het kind en het gezin te kijken naar wat zij nodig hebben om de behandeling naar huis te verplaatsen. Door de krachten van KinderThuisZorg en het ziekenhuis te bundelen, kan de infuustherapie die in het ziekenhuis wordt gestart, snel thuis worden voortgezet, met minimale onderbreking van de ontwikkeling van het kind.

Deze succesvolle samenwerking sluit aan bij de strategie van Gelre ziekenhuizen om waar mogelijk ziekenhuiszorg naar huis of een wijklocatie te verplaatsen, samen met andere zorgorganisaties zoals KinderThuisZorg. Het initiatief past ook bij het streven van de overheid naar De Juiste Zorg op De Juiste Plek, waarin patiënten passende en kwalitatief hoogwaardige zorg op maat krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant