De organisaties voor palliatieve zorg namen de cheques in ontvangst in het Oude Stadhuis in Zutphen. Foto: gemeente Zutphen

De organisaties voor palliatieve zorg namen de cheques in ontvangst in het Oude Stadhuis in Zutphen. Foto: gemeente Zutphen

Palliatieve zorgorganisaties verwelkomen royale cheques van Doorkomst Roparun 2023

Zorg Zutphen

ZUTPHEN - Maar liefst vijf organisaties voor palliatieve zorg uit Zutphen en Warnsveld hebben een geldbedrag ontvangen van de stichting Doorkomst Roparun. Zutphen/Warnsveld/de Hoven werd bij de Roparun 2023 door de lopers opnieuw uitgeroepen tot ‘2e Beste Doorkomstplaats van de route Noord-Nederland’. Voor deze tweede plaats ontving de stichting Doorkomst Roparun een totaalbedrag van 11.000 euro, te besteden aan initiatieven in de palliatieve zorg. De initiatieven van Oncologie netwerk Zutphen, Buurtzorghuis Warnsveld, Praktijk in het Maanlicht, Hospice Zutphen en Noaberhulp Zutphen deelden daarom in de pot. De cheques werden woensdag 17 april overhandigd door wethouder Rick Verschure en Monique Wengelaar (stichting Doorkomst Roparun) in het Oude Stadhuis in Zutphen.

Verdeling geldbedrag
De vijf organisaties ontvingen een geldbedrag tussen de 2.000 euro en 3.000 euro. De geldbedragen worden gebruikt voor variërend de aanschaf van hulpmiddelen tot het organiseren van bijeenkomsten. Noaberhulp Zutphen gebruikt het geldbedrag voor de aanschaf van een systeem voor het beheren van klantgegevens, waardoor de bekendheid van de activiteiten wordt vergroot bij betrokken instanties en patiënten. Hospice Zutphen en Buurtzorghuis Zutphen kunnen extra hulpmiddelen aanschaven, een welkome uitbreiding voor mensen in hun laatste levensfase. Oncologie netwerk Zutphen is een samenwerkingsverband van betrokken zorgverleners die zich inzetten om goede nazorg in de eerste lijn te bieden aan mensen met kanker en hun naasten en om optimaal met elkaar samen te werken. Praktijk in het Maanlicht kan met het ontvangen geldbedrag ‘voor altijd’ dozen voor kinderen met zieke ouders laten maken. Zodat de verbinding met een zieke of overleden ouder altijd blijft bestaan.

Roparun 2024
Stichting Doorkomst Roparun Zutphen/Warnsveld/De Hoven hoopt ook dit jaar weer op een grote opkomst van toeschouwers op zondagmiddag 19 mei. Ook nu weer hebben zij hun uiterste best gedaan om de doorkomst zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Roparun-teams en voor toeschouwers. De organisatie hoopt zoveel mogelijk publiek te verwelkomen langs de route in de gemeente Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant