In de meivakantie zal het ook in de Achterhoek druk worden, maar verkeersproblemen worden hier niet verwacht. Foto: Mark Ebbers
In de meivakantie zal het ook in de Achterhoek druk worden, maar verkeersproblemen worden hier niet verwacht. Foto: Mark Ebbers

Fileverwachtingen rond de meivakantie

Achterhoek Auto

REGIO – De ANWB verwacht donderdag 25 en vrijdag 26 april extra drukke avondspitsen omdat voor veel Nederlanders dan de meivakantie begint, van één of twee weken. De extra drukte ontstaat door een combinatie van woon-werkverkeer en vertrekkend vakantieverkeer. Hierdoor loopt het ongetwijfeld in Nederland vooral vast op de wegen richting recreatiegebieden. Ook vakantiegangers met de auto onderweg in het buitenland moeten rekening houden met vertragingen.

De meeste vertraging zal tijdens de avondspitsen van 25 en 26 april ontstaan op de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden en op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. Verder wordt het erg druk in Noord-Brabant en in het midden van het land. Ook op de A50 Apeldoorn-Eindhoven en de A1 en A28 richting de Veluwe moeten weggebruikers rekening houden met vertraging.

Ook werkzaamheden zullen bijdragen tot extra drukte. In het weekend van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei is de A13 van Den Haag naar Rotterdam dicht tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein. Het wordt hierdoor extra druk op de A4.

Vakantiegangers die naar het buitenland reizen moeten, met name door de vele wegwerkzaamheden, ook rekening houden met extra reistijd. Vooral in Duitsland (meer dan 1200 Baustellen) en op de Oostenrijkse A10 tussen Salzburg en VIllach (door werkzaamheden aan vijf tunnels tussen Golling en Werfen).

Tijdens Koningsdag, zaterdag 27 april, kan het verkeer op de snelwegen waarschijnlijk prima doorrijden. Wel trekken vrijmarkten en muziekevenementen in bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam veel bezoekers en daarmee samengaand autoverkeer.

De meivakantie is dit jaar officieel van vrijdag 26 april tot en met zondag 5 mei. Maar er zijn veel scholen die afwijken van die richtlijn en een week langer vakantie vieren, op die manier valt ook Hemelvaartsdag 2024 in de meivakantie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant