Het Emausspektakel op sportpark Dijkhoek in 2023 met de feesttent van bovenaf gezien. Foto: PR
Het Emausspektakel op sportpark Dijkhoek in 2023 met de feesttent van bovenaf gezien. Foto: PR

Dijkhoek maakt zich op voor veertigste Emausspektakel

Maatschappij Borculo

BORCULO - Stichting Vrijetijdsteam Dijkhoek kijkt alweer uit naar het Emausspektakel dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 18 en zondag 19 mei, met dit jaar de veertigste editie als mijlpaal. Het Emausspektakel is het jaarlijks terugkerende festijn, op de velden van voetbalvereniging DEO, dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid.

Speciaal voor deze lustrumeditie is een ‘jubileum-logo’ ontworpen dat men straks in het pinksterweekend op en rondom de velden van DEO op allerlei manieren zal zien terugkomen. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. “We gaan verder op de nieuw ingeslagen weg van vorig jaar, met drie poules in het voetbal op zaterdag en zondag en geen onderscheid meer in het volleybaltoernooi op de zondag.”

Muziekprogramma
Naast het sporten is er uiteraard telkens weer tijd voor ontspanning op het Emausspektakel. Daarbij is muziek een belangrijke schakel. Dit jaar is er wederom een bomvol muziekprogramma. Op de Emaus-zaterdag zet DJ Jeffrey tussen 18.00 en 23.00 uur de tent op z’n kop. Tussendoor komt zanger Raymon Hermans langs op Sportpark Dijkhoek, die eveneens een spetterend optreden gaat geven. Hermans, met zijn unieke en herkenbare sound, zorgde in 2017 voor de grote doorbraak met het nummer ‘M’n Favoriet’ welke de gouden - en zelfs platina status bereikt heeft.  

Op de Emaus-zondag verzorgt tussen 17.00 uur en 22.00 uur allround Dj Doubble B de muziek. Ook hier heeft de organisatie tussendoor een andere ‘act’ vastgelegd en wel in de naam van het ‘Het Stuiterpaleis’. Dit DJ duo bestaat uit DJ Thys en MC Jens en zal de boel flink op stelten gaan zetten. Het Stuiterpaleis knalt met ‘special effects’: vlammen, rook, confetti, alles om feesttent te laten stuiteren van de adrenaline. “Dus, bereid je voor op een avond waar je nog lang over napraat.”

Kindervertier
Onder het motto: ‘als de kinderen plezier hebben, dan hebben de ouders het ook leuk’ is er uiteraard ook volop vertier voor de jeugdige gasten deze twee dagen. Op beide dagen is er namelijk genoeg te doen voor de kids op sportpark Dijkhoek. Zo wordt er een springkussen en een opblaasbaar voetbalveld opgezet en is er een heuse schuim-area. Ook staat de zandbak er weer en is er de mogelijkheid tot schminken en is er popcorn en suikerspin verkrijgbaar. Verder zijn er nog diverse drank- en eetkraampjes aanwezig langs de velden.

Meer info, onder andere over het voetbal- en volleybalprogramma, binnenkort op de speciale website.


www.emausspektakel.nl

Het speciale 'Jubileumlogo'. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant