De fabel van Alfred Jodokus Kwak wordt verteld en bezongen door Rob Donderwinkel en Camiel Steverink
De fabel van Alfred Jodokus Kwak wordt verteld en bezongen door Rob Donderwinkel en Camiel Steverink Foto: PR.

Donders Stevig kinderconcert bij St. Radboud Silvolde

Cultuur Silvolde

SILVOLDE - Een concert speciaal voor kinderen waarin het verhaal, de fabel, van Alfred Jodokus Kwak wordt verteld en bezongen door Rob Donderwinkel en Camiel Steverink. Samen met het harmonieorkest St. Radboud hebben zij de bekende musical van Herman van Veen bewerkt tot een kindervoorstelling. Het concert begint om 14:30 uur en is op zondag 1 oktober gratis te bezoeken in de ‘Eko-theaterzaal’ van ‘Ons Pakhuus’.

Donders Stevig is een theater duo dat bestaat uit Rob Donderwinkel en Camiel Steverink. Dit jaar bestaan zij 25 jaar en in die 25 jaar zijn ze uitgegroeid tot een begrip in Silvolde. Het duo is bekend geworden van de Zillewoldse carnaval, maar ook in kindertheater zijn de twee heren zeer bedreven. Zo zijn ze ieder jaar te bewonderen bij de Silvoldse Sinterklaasintocht, waarin ze niet alleen Sinterklaas verwelkomen, maar daarnaast ook een theatervoorstelling brengen voor de Silvoldse jeugd en natuurlijk voor de goedheiligman zelf.

Rob en Camiel zijn ook actief lid van harmonie St. Radboud, een samenwerking met deze vereniging lag dan ook voor de hand. Het begrip kinderconcert is voor Radboud en Donders Stevig niet nieuw. In 2011 werd er ook een kinderconcert door beiden gegeven, maar toen met een ander verhaal dan nu. Voor dit jaar is er een nieuwe voorstelling gemaakt. Er is gekozen voor de bewerking van de bekende musical van Herman van Veen: het verhaal over Alfred Jodokus Kwak. Harmonie St. Radboud geeft aan dit verhaal, samen met Donders Stevig, een eigen draai die heel verrassend belooft te worden. Een voorstelling waar zowel jong als oud van kan genieten. De titel ‘kinderconcert’ moet dan ook niet al te letterlijk worden genomen. Iedereen is welkom, hoe oud je ook bent.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant