Stapels exemplaren van Sunny Boy liggen te wachten op lezers. .Foto: PR Bibliotheek Montferland

Stapels exemplaren van Sunny Boy liggen te wachten op lezers. .Foto: PR Bibliotheek Montferland

Gratis boek in bieb Montferland

Cultuur Didam 's-Heerenberg

‘s-HEERENBERG/DIDAM - Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen; je hebt meteen iets om over te praten. Dat gebeurt deze maand in het hele land tijdens Heel Nederland Leest. Ook in Bibliotheek Montferland krijgen leden én bezoekers dit jaar het bewuste boek: Sonny Boy van Annejet van der Zijl. 

Annejet van der Zijl vertelt in Sonny Boy het verhaal van een Surinaamse student en een Hollandse getrouwde vrouw die begin 1928 verliefd op elkaar worden. Het is een waargebeurde levensgeschiedenis van twee gewone, maar ook heel bijzondere mensen. 

In de open leeskring bespreekt leescluborganisatie Senia het boek. Dat gebeurt op dinsdag 21 november vanaf 14.00 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg en op donderdag 23 november vanaf 10.30 uur in Bibliotheek Didam. De bespreking is gratis en iedereen kan meedoen. Deelnemers kunnen zich aanmelden in de bibliotheek. Ze krijgen dan een goodiebag met het boek én een leeswijzer van Senia. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 17 november. Vroeg aanmelden is slim; dan is er genoeg tijd om het boek te lezen.
In Montferland is een aantal leeskringen van Senia actief. Voor lezers die interesse hebben in een literaire leeskring organiseert Senia een informatiebijeenkomst. Op woensdag 29 november om 14.00 uur is iedereen welkom in Bibliotheek ’s-Heerenberg. Een medewerker van Senia vertelt meer over wat een literaire leeskring is en hoe Senia deze ondersteunt. Meer informatie op de website.


www.bibliotheekmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant