Het huis van Prins Silvius werd feestelijk versierd. Foto: PR

Het huis van Prins Silvius werd feestelijk versierd. Foto: PR

Foto: PR.

CV De Foekepot werkt én feest op ‘SuperSunday’

Cultuur Silvolde

SILVOLDE - De zondag voor het carnaval noemen ze bij CV De Foekepot SuperSunday. Op deze dag zijn vrijwel alle vrijwilligers actief op allerlei gebied. De dag werd afgesloten met een feest bij Prins Silvius thuis.

De dag begon al vroeg. Om 10 uur verzamelde een grote groep kinderen en volwassenen van De Foekepot, De Metworst en het Jeugdcarnaval zich bij basisschool de Plakkenberg voor de presentatie van de Vastelaovendpos: een prachtige kleurrijke carnavalskrant waar alle verenigingen aan meewerken. Direct daarna brachten de kinderen onder begeleiding de krant rond in Silvolde.
De Foekepot ging direct door om alles klaar te maken voor het carnaval. Het inrichten van hun residentie is dan de grootste klus. De ruimte wordt omgetoverd tot feestzaal met indrukwekkend veel licht en geluid. Ook moet er gewerkt worden om meer dan 250 gasten een goede plek te geven bij de pronkzitting van aanstaande vrijdag.
Dit jaar was er nog een extra punt op de agenda. Het college der Silvijaoren – oud-regenten van CV De Foekepot – onthulde hun vernieuwde monument. Het is een driepoot met daarop mooie koperen plaquettes met de namen en motto’s van gestorven hoogheden. De onthulling was een emotioneel moment, ook al kon niet iedereen erbij zijn. Er moest namelijk ook verder worden gebouwd aan de praalwagen en misschien wel het belangrijkste, de huizen van prins en adjudant moesten worden versierd. Rond vier uur verzamelde iedereen zich bij Prins Silvius thuis om samen flink te feesten. Opwarmen voor het carnaval maar ook bijkomen van alle gedane arbeid.
De kaartverkoop voor de Foekepot evenementen is in volle gang. De pronkzitting van vrijdag is al uitverkocht, maar er zijn nog kaartjes voor de Foekeparty XL op de zaterdag. De kaartjes zijn online te koop via onderstaande website. Bij de Welkoop liggen kaartjes voor de Foekepot Pl+smiddag op 17 februari. Het carnaval zit er dan eigenlijk al weer op, maar speciaal voor de wat oudere carnavallist organiseert De Foekepot een pronkzitting op maat. Ons Pakhuus barst dan uit de voegen met supervrolijke senioren. Dit is een middag die de Foekepot-vrijwilligers veel voldoening geeft.


cvdefoekepot.eventgoose.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant