De gehuldigde voormalig stadsprins Theo Huijskes (midden) met links president Maarten Kooiker en rechts vorst Jeroen Doest.

De gehuldigde voormalig stadsprins Theo Huijskes (midden) met links president Maarten Kooiker en rechts vorst Jeroen Doest. 

Barry Janssen

Grolse carnavalsvereniging Knunnekes reiken tal van onderscheidingen uit

Cultuur Groenlo

GROENLO - Carnavalsvereniging De Knunnekes heeft de afgelopen dagen Gouden Knunnekes uitgereikt aan leden met een respectabele staat van dienst. Het Gouden Knunneke is een blijk van grote waardering en een hoge onderscheiding van de vereniging.  Als eerste werd zaterdag 3 februari al Wilko Poortman gehuldigd voor zijn jarenlange toewijding. Wilko werd in 1997 op 35-jarige leeftijd lid van de vereniging en heeft zich onophoudelijk ingezet met een opmerkelijke periode van 11 jaar als voorzitter van de Jeugdcommissie en tevens lid van het algemeen bestuur. Sinds 2012 is hij actief als voorzitter van Kapstok. 

Door Kyra Broshuis

Kanunnik
Tijdens de bekende Veld-avond was er een Gouden Knunneke voor oud-prins Theo Huijskes voor zijn actieve rol met betrekking tot het pr-gebeuren binnen de vereniging. Ook was hij redactielid van het carnavalsboek ‘N Daverend Alaaf!’.  Zaterdag bij de carnavalsmis werd Hennie Schovers verrast door president Maarten Kooiker en vorst Jeroen Doest. Schovers is benoemd tot Kanunnik, een eerbetoon dat speciaal voor hem in het leven is geroepen. Schovers speelt al 22 jaar een centrale rol in de organisatie van de carnavalsmis in ‘zijn’ Calixtusbasiliek.

Hofleverancier
Op het Europaplein werd vrijdagmiddag de ZSOM (Ziekenomroep Sound of Music) vereerd met het predicaat ‘Hofleverancier van de Knunnekes’. De ZSOM zendt elk jaar live de carnavalsoptocht uit. De cameraploeg van de ZSOM wordt verrast met het predicaat door vorst Jeroen Doest en president Maarten Kooiker die zelf even de camera overneemt. Zondagochtend werden, op de prachtige kanonswal, Edwin te Molder, Ronald Gerritsen en Pascal Heutinck geëerd met een Gouden Knunneke. Zij kregen deze onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de Raad van Elf waar zij alle drie ruim 11 jaar zitting in hebben gehad. Uiteraard was de voltallige Raad aanwezig tijdens de huldiging.

Optochtcommandant
Op de maandagochtend, de ochtend van de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht, is het de beurt aan oud-prins Mike Ruikers. Hij wordt door president Maarten Kooiker verrast met een Gouden Knunneke. Ruikers werd in 1999 lid van de vereniging en kwam terecht bij de optochtcommissie. Later werd hij optochtcommandant. “Samen d’r iets moois van maken is jouw motto en dat is ow aardig e’lukt deur de jaoren hen!”, aldus Doest en Kooiker. 

Het feest gaat onverminderd door en Ansloet’n kan nog steeds! 

Mike Ruikers is zichtbaar verrast met het Gouden Knunneke dat hem door president Maarten Kooiker wordt uitgereikt.
Oud-prins Hennie Schovers is zojuist benoemd tot Kanunnik voor al zijn werk voor de carnavalsmis.
Edwin te Molder, Ronald Gerritsen en Pascal Heutinck werden gehuldigd op de Kanonswal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant