Naast de medewerkster van AH staan de chauffeuse Anja Vulink en Naoberbus-lid Joke Geesink. Foto: PR
Naast de medewerkster van AH staan de chauffeuse Anja Vulink en Naoberbus-lid Joke Geesink. Foto: PR

Statiegeldactie Albert Heijn Borculo voor Naoberbus afgerond

Maatschappij Borculo

BORCULO - Bij de vestiging van Albert Heijn in Borculo konden de klanten de afgelopen maanden hun statiegeld doneren aan de stichting Berkelland OproepBus, kortweg de Naoberbus. Afgelopen week heeft de stichting een waardecheque van ruim 600 euro in ontvangst mogen nemen.

De Naoberbus, inmiddels een begrip in de gemeente, vervoert inwoners (vaak oudere, kwetsbare mensen), die voor vervoer afhankelijk zijn van anderen, op afspraak van deur tot deur binnen de gemeente Berkelland én naar Barchem, Lochem en Groenlo.
De 25 vrijwilligers van de Naoberbus vinden dat iedereen moet kunnen deelnemen aan het sociale leven en de maatschappij, zonder telkens weer een beroep te moeten doen op een mantelzorger, kinderen of buren. Zij versterken de leefkracht van vaak kwetsbare mensen.
De opbrengst van het statiegeld zal mede worden aangewend om de vervoersprijzen op het huidige - lage - niveau te houden. Tijdens deze statiegeldactie is ook aandacht geschonken aan de actie ‘Word Vriend van de Naoberbus’ en dat heeft weer een aantal nieuwe vrienden/donaties opgeleverd.


naoberbus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant