Vlnr: Ivo Thuinte, Aniek Meekes, Brigitte Nibbelink en Nicole Rouwmaat zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een ouderwets gezellige Koningsdag. Foto: Kyra Broshuis

Vlnr: Ivo Thuinte, Aniek Meekes, Brigitte Nibbelink en Nicole Rouwmaat zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een ouderwets gezellige Koningsdag. Foto: Kyra Broshuis

Koningsdag in Grolle met ontbijt en kleedjesmarkt

Cultuur Groenlo

GROENLO - Het is een idee van Brigitte Nibbelink van Brini en Ivo Thuinte van Warenhuis Post; een ontbijt voorafgaand aan de kleedjesmarkt op Koningsdag. Aniek Meekes van Proeflokaal De Kroon en Nicole Rouwmaat maken ook deel uit van de organisatie. 

Door Kyra Broshuis

Koningsdag 2024, op 27 april aanstaande, start met een gezellig Konings-ontbijt op één van de mooiste plekjes van Grolle: het plein voor de Oude Calixtus. Er is plek voor 100 mensen. “Een prachtige start van de dag voor kleedjesmarkt-kinderen, gezinnen, vriendengroepen, buren, of gewoon gezellig samen met je partner”, vertelt Rouwmaat. “Joske Elsinghorst heeft bij het Postcode Loterij Buurtfonds een aanvraag ingediend voor subsidie en dat is toegekend. Dit fonds ondersteunt kleinschalige buurtprojecten die een maatschappelijk belang dienen. Met het toegekende bedrag willen we uiteraard iets leuks doen voor de Grollenaren en we hopen dat het Konings-ontbijt de start is van een mooie traditie op Koningsdag.”

Gratis ontbijt voor 100 mensen
Het ontbijt wordt gehouden van 09.00 tot 10.30 uur en is gratis voor de eerste 100 mensen die zich aanmelden. De ontbijtpakketten komen van Proeflokaal De Kroon en worden samengesteld met producten van lokale ondernemers. “Het plein en de ruimte eromheen wordt gezellig aangekleed met kleurrijke kleden. Maxima Vida helpt ons bij de aankleding”, vertelt Nibbelink. “We zorgen uiteraard ook voor gezellige muziek. Vanaf 10.00 klinken er ‘arbeidsvitaminen’ voor de deelnemers aan de kleedjesmarkt én er komt een optreden van Loris Luttikholt, de winnaar van de dj-contest van de Teenage Carnavalsparty van dit jaar.”

De kleedjesmarkt wordt gehouden voor de oude panden van Arink en op het Europaplein en omgeving. De evenement is voor jong en oud en duurt van 10.00 tot 14.00 uur. De markt is een mooie kans voor iedereen om hun overbodige speelgoed, kleding en spullen te verkopen én wellicht iets anders aan te schaffen. “We hopen natuurlijk dat heel veel mensen, groot en klein, hun spullen nu gaan uitzoeken en op 27 april van de partij zijn”, zegt Thuinte.

Muziek op de markt
De organisatie wil weer toe naar de ouderwetse gezellige kneuterigheid van vroeger. “Echt de rommelmarkt zoals we die eerder ook hadden in Groenlo. Superleuk voor iedereen die van ouderwetse gezelligheid houdt. Vanaf 14.00 uur is er op de Markt muziek van Happy Ouwer. Dit feestduo staat bekend om hun energieke optredens en aanstekelijke Nederlandstalige feestmuziek”, zo laat de organisatie weten. “We vinden het superleuk om iets te organiseren voor deze dag. Het is voor de meeste mensen een vrije dag én het is meivakantie.”

Meedoen?
Wil je kans maken op het gratis ontbijt? Mail dan naar koningsdaggroenlo@outlook.com. Aanmelden voor de kleedjesmarkt gaat ook via dit mailadres. Deelnemers aan de kleedjesmarkt krijgen koffie, thee, ranja en de traditionele tompouce aangeboden. De andere Grolse Vestevaldagen worden gehouden op de zondagen 28 juli, 4 en 11 augustus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant