Veel oranje op Koningsdag in de optocht door Hengelo. Foto: Luuk Stam

Veel oranje op Koningsdag in de optocht door Hengelo. Foto: Luuk Stam

Terrein aan de Leliestraat kleurt weer oranje

Cultuur Hengelo

HENGELO - Het was vorig jaar een groot succes, dit jaar organiseert het Oranjecomité samen met Café De Zwaan opnieuw een Koningsnacht (vrijdag 26 april) en een Koningsdag (zaterdag 27 april). Ook dit jaar belooft het weer een mooie en gezellige oranje tweedaagse te worden. 

In een grote feesttent aan de Leliestraat zal in de Koningsnacht het oranje gekleurde feest losbarsten. Deze Koningsnacht heeft een fantastische line-up, met showband Papa di Grazzi, DJ Roy en Frank van Etten. Het feest begint deze avond 19.00 uur, de toegang is voor zestien jaar en ouder. 

Koningsdag start met een inschrijving voor de optocht (10.00 tot 11.00 uur). Om 11.00 uur treed Koninklijke Harmonie Concordia op bij Zorgcentrum De Bleijke. Om 11.30 uur vertrekt de optocht vanaf de Leliestraat en bij terugkomst zal aansluitend op het grasveld om 12.00 uur de aubade plaatsvinden. In de middag is vanaf 12.30 uur, de traditionele kleedjesmarkt voor de kinderen, een springkussen, stormbaan, levend tafelvoetbal, krat stapelen en een rodeostier te vinden. Vanaf 13.30 uur live muziek van DJ Roel Staarink. Beide dagen werkt het Oranjecomité nauw samen met café De Zwaan, dat de catering op zich neemt. Om het geheel te kunnen bekostigen houdt het Oranjecomité van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 april een collecte. Verder is het oranjecomité op zoek naar vrijwilligers en collectanten. Aanmelden kan bij Bianca Gosselink.

Voor Koningsnacht zijn nog enkele kaarten beschikbaar via dezwaan.eventgoose.com.


oranjecomite-hengelogld.nl

Oranjeoptocht door Hengelo. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant