Deborah Pothof en Herman Testerink. Foto PR
Deborah Pothof en Herman Testerink. Foto PR

Kunstenaars gevraagd voor nieuw evenement, de Aaltense Kunst(fiets)route

Cultuur Aalten

AALTEN - Kunstenaar en eigenaresse van atelier Pure Passie Deborah Pothof heeft het plan opgevat om een kunstroute met (amateur) kunstenaars uit Aalten op te zetten. Een laagdrempelig evenement waar alle Aaltense kunstenaars die hun werk willen laten zien aan mee kunnen doen. Collega-kunstenaars Herman Testerink en Don Voogt zijn door Deborah benaderd en reageren positief op het initiatief. Zij willen graag meewerken. “We hanteren geen ballotage, iedereen die iets moois maakt en zich geroepen voelt om mee te doen kan zich aanmelden. Kunst heeft geen grenzen, het publiek, de kijkers, bepalen wat zij mooi vinden!” De Kunst(fiets)route wordt gehouden op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. 

Er hebben zich tot dusver twintig kunstenaars opgegeven. Deborah: “Een fantastisch begin, daar zijn we al heel blij mee. Maar er kunnen zich nog altijd deelnemers aanmelden. Als je iets moois maakt wat je graag aan de Aaltense bevolking wilt laten zien, doe mee! Het evenement is laagdrempelig, we stellen geen criteria.” Aanmelden is mogelijk tot en met zaterdag 25 mei.

De Aaltense Kunst(fiets)route gaat van start bij het HelenaHuis, Landstraat 11, Aalten. Hier is de route met informatie over de kunstenaars verkrijgbaar. Van elke deelnemende kunstenaar is in het HelenaHuis een object te zien. De Kunst(fiets)route wordt gehouden op 31 augustus en 1 september van 11.00 tot 16.00 uur. Verder zijn kunstwerken bij deelnemers te zien waar één of meerdere kunstenaars samen exposeren. “In mijn atelier is ook plaats voor meerdere deelnemers.”

Kunstenaars, bedrijven en organisaties die willen helpen om de Aaltense Kunst(fiets)route mogelijk te maken kunnen contact opnemen met Deborah. “We staan aan het begin van een nieuw evenement in Aalten! Ik kijk uit naar reacties en hoop dat het een succes gaat worden en dat kunstenaars ook willen meehelpen met de organisatie. Ideeën zijn er genoeg, zo willen we flyers van de kunstroute maken en verspreiden en bij elke plek waar een expositie te zien is een banier of vlag ophangen. We houden het in principe kleinschalig met een kunstroute door Aalten dorp. Maar ook buurtschappen kunnen uiteraard meedoen! Wie weet gaan we de Aaltense Kunst(fiets)route om het jaar organiseren!”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Deborah via e-mail: deborah.pothof@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant