Katerina Kempinga en Antoon Peppelman ondertekenen het contract. Foto: Ilse Schuurmans

Katerina Kempinga en Antoon Peppelman ondertekenen het contract. Foto: Ilse Schuurmans

Gemeente Bronckhorst en Aviko bieden werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Economie Steenderen

STEENDEREN - Aviko, onderdeel van Royal Cosun, behoort tot de top vijf van aardappelverwerkende bedrijven van de wereld en verbindt mensen, culturen en smaken door het brengen van ‘joy’ aan tafels over de gehele wereld. De verbinding wordt in de gehele keten, van teler tot aan tafel, actief gezocht. Zo hebben de gemeente Bronckhorst en Aviko de handen ineengeslagen en tekenen maandag 17 april het contract om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te laten gaan bij de fabriek van Aviko in Steenderen.

De nieuwe medewerkers zullen een belangrijke rol spelen in het uitpakken van onverkoopbare, al verpakte diepvriesproducten, zodat producten, verpakkingsmaterialen en karton gescheiden kunnen worden en op de juiste wijze kunnen worden verwerkt. Goed voor mens, milieu, maatschappij en Aviko.
Begeleiding vormt een belangrijk onderdeel. Ook daarin werken de gemeente en Aviko nauw samen. Via de ondersteuning van jobcoaches, vinden de werkzaamheden plaats in een door Aviko speciaal aangepaste omgeving, zodat de nieuwe medewerkers op een veilige manier kunnen werken.

In 2022 startte Aviko al met de inzet van een aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat bleek een succes. Gert Luesink, afdelingshoofd Facilitair bij Aviko Steenderen, is enthousiast en te spreken over de nieuwe collega’s: “We vinden het belangrijk dat we kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze nieuwe collega’s komen elke dag met plezier naar hun werk en leren snel.”
Aviko kijkt uit naar de verdere uitbreiding van deze samenwerking. Zo draagt Aviko bij aan de ‘joy’ van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, terwijl overtollige producten en materialen optimaal verwerkt worden en daarmee verspilling wordt voorkomen voor een duurzamere wereld.