De Kermiscommissie 2023. Foto: PR

De Kermiscommissie 2023. Foto: PR

Foto: PR.

Kermis Terborg 2023 heeft een engelbewaarder

Maatschappij Terborg

TERBORG - De Terborgse kermis krijgt dit jaar een knallende afsluiter. Op de laatste avond treedt Marco Schuitemaker op, die dit jaar in een klap bekend werd met zijn lied ‘Engelbewaarder’. Met hét hitkanon van 2023 heeft de Stichting Kermis Terborg een goede slag geslagen voor het feest in het weekend van vrijdag 29 september tot en met maandag 2 oktober.

De vrijwilligers van de stichting hebben hun uiterste best gedaan om een prachtig programma neer te zetten. De vrijdagavond start traditiegetrouw met de lampionnenoptocht die eindigt op het kermisterrein. Aansluitend zal het lunapark openen. Dit jaar heeft de stichting de exploitatie daarvan 25 jaar in eigen beheer. Voordeel is dat de stichting al jaren vaste exploitanten heeft die graag naar Terborg komen. Dat staat garant voor een elk jaar goed gevuld lunapark.

Feesttent
Ook dit jaar is weer de samenwerking aangegaan met ’t Pömpke voor de exploitatie van de tent. Op vrijdagavond wordt het feest afgetrapt met de Paloma’s en dj Elmo. Zaterdagavond zal coverband Cabrio de tent op zijn kop zetten en op zondagmiddag zorgen dj Jurgen en Jan Biggel voor de muziek. Maar de knaller komt maandag met Robert Pater en als afsluiting Marco Schuitemaker.
Kaarten voor de vrijdag en zaterdag zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Villa Kado in Terborg en ‘t Pömpke in Gaanderen. Als er nog kaarten overblijven zijn die op de avond zelf te koop aan de kassa van de tent.

Programma
Naast alle geweld in de tent staat het centrum van Terborg het hele weekend bol van de festiviteiten. Op zaterdag is er vogelschieten en om 20.30 uur een groot vuurwerk op het terrein van de voetbalvereniging Terborg aan het T-veld. Op zondag wordt in de Hoofdstraat een grote warenmarkt gehouden waarbij de winkels geopend zijn. Om 14.00 uur begint het ringsteken op de Silvoldseweg. Op maandag zijn de kinderspelen en het fladderschieten en aansluitend het vogelknuppelen voor de dames. De ouderen van Terborg wacht op die dag een gezellig samenzijn bij de Roode Leeuw, vanaf 10.00 uur. Het eerste kopje koffie wordt aangeboden door de stichting.
Meer informatie op de website.


www.kermisterborg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant