Er zijn meer dan honderd cavia's te zien bij de Dierendagshow in Silvolde. Foto: Michel Schwartz

Er zijn meer dan honderd cavia's te zien bij de Dierendagshow in Silvolde. Foto: Michel Schwartz

Foto: Michel Schwartz

Dierendagshow bij Steentjes in Silvolde

Maatschappij Silvolde

SILVOLDE - Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken” houdt komend weekend voor de negende keer haar Dierendagshow. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, net voor Werelddierendag zijn de dieren voor het eerst te zien op een nieuwe locatie: tuincentrum Steentjes in Silvolde. Fokkers van vele verenigingen uit de regio sturen voor de show ruim 400 dieren in. Ook zijn er kinderboerderijen uit de gemeente Oude IJsselstreek met hun dieren aanwezig.

Op zaterdag worden de dieren (konijnen, cavia’s, kleine knagers, sier- en oorspronkelijke duiven) gekeurd door de keurmeesters. Zij beoordelen ze op bouw en type, maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald waarna een predicaat kan worden toegekend. Door het fokken van raszuivere dieren zijn de kleindierfokkers van belang voor de instandhouding van het Nederlands levend erfgoed.
Vogelverenigingen presenteren hun vogels vanuit een eigen stand. Dit jaar zijn er na het succes van vorige jaren ook hamsters, muizen, stekelmuizen en cavia’s te bewonderen in vele kleuren. Er zijn onder meer ruim vijftig kleine knaagdieren en meer dan honderd cavia’s aanwezig. De kleine knaagdieren en cavia’s zijn er alleen op zaterdag. In verband met de vogelgriep worden er geen hoenders, sier en watervogels tentoongesteld.
Tijdens dit evenement bij tuincentrum Steentjes (Oude Dinxperloseweg 68) is er van alles te zien en te beleven voor kinderen en kleindierliefhebbers. De show is op zaterdag 30 september te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 1 oktober van 10.00 uur tot 15.30 uur. De toegang is gratis. Meer info op de website.


www.kpvsilvolde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant