Een puber in huis is een van de onderwerpen die in Terborg  aandacht krijgen tijdens de Week van de Opvoeding. Foto: Pexels.com

Een puber in huis is een van de onderwerpen die in Terborg  aandacht krijgen tijdens de Week van de Opvoeding. Foto: Pexels.com

Foto: Pexels.com

Workshops in Terborg rond Week van de Opvoeding

Maatschappij Terborg

TERBORG - Opvoeden is geen kinderspel. In de Week van de Opvoeding zijn er op dinsdag 3 en donderdag 5 oktober verschillende gratis workshops en activiteiten voor ouder en kind in de Bibliotheek Terborg.

Op dinsdagochtend 3 oktober tussen 9.00 en 11.30 uur kunnen ouders en kinderen samen meedoen aan een workshop babymassage en muziek maken bij ‘Liedjes vieren’. Op donderdagavond 5 oktober komt trainer en gedragsspecialist Wil van Nus vertellen hoe je in positief contact blijft met je kind in de puberteit maar tegelijk ook grenzen stelt zonder hierover steeds weer in conflict te raken.

Babymassage
Babymassage is de ideale manier om een baby te laten ontspannen. Het is goed voor de doorbloeding van het kind en de zintuigen worden erdoor gestimuleerd. Tijdens deze workshop leren ouders hoe ze hun baby kunnen masseren. De massage is geschikt voor baby’s in de leeftijd van zes weken tot negen maanden.
Samen zingen en muziek maken ontspant, verbindt en je wordt er vrolijk van. Tijdens de muzikale sessie wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen, kleine muziekinstrumenten en bewegingen om de liedjes te ondersteunen en de fantasie te prikkelen. Zo is het voor de kinderen uitdagend, motiverend en leuk. Vrolijkheid en plezier beleven staan voorop.

Yes, een puber in huis
De puberteit is voor veel opvoeders een pittige periode. Je hebt soms het gevoel je gezag te verliezen, je hebt het idee dat je al van alles hebt geprobeerd maar niets lijkt te helpen. Hoe blijf je als ouders in contact met je kind, ook als het afwijzend naar je reageert? Tijdens de lezing ‘Yes, een puber in huis!’ wordt uitgelegd (zonder al te theoretisch te zijn) hoe pubers zich ontwikkelen en vooral ook wat zij nodig hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen tot volwassen mensen.
Wil van Nus, trainer en gedragsspecialist komt daar  op donderdag 5 oktober aan de hand van de praktijk over vertellen. Dit gebaseerd op het gedachtegoed van Geweldloos verzet. Inloop voor koffie en thee is vanaf 19.30 uur, start van de thema-avond om 20.00 uur. De lezing is om 21.00 uur afgelopen, waarna er ruimte is tot napraten.

Meedoen
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Het is wel nodig om van tevoren een plek te reserveren. Dit kan via de activiteitenkalender op de website.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant