De collectanten haalden in Gendringen een mooi bedrag op voor het Spierfonds. Foto: Piek

De collectanten haalden in Gendringen een mooi bedrag op voor het Spierfonds. Foto: Piek

Foto: Piek

Gendringen brengt ruim 1100 euro bijeen voor Spierfonds

Maatschappij Gendringen

GENDRINGEN - Vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds hebben tussen 10 en 16 september in Gendringen het prachtige bedrag van 1.132,84 euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers en de gulle giften kan het Spierfonds het komende jaar meer wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten financieren. Onderzoek is de sleutel voor het ontwikkelen van behandelingen en medicijnen om deze ziekten te stoppen. We zien nu, na tientallen jaren van samenwerken met briljante onderzoekers in Nederland en wereldwijd, dat de stromen samenkomen: de behandeling van verschillende spierziekten komt beschikbaar. 

1 op 9
Eén op de negen Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan op ieder moment een spierziekte krijgen. Hoe of waarom je zo’n ziekte krijgt is niet altijd duidelijk. Veel spierziekten zijn erfelijk, meestal progressief, soms dodelijk en altijd verlammend. Een spierziekte heeft impact op je hele leven en dat van de mensen om je heen.
Wie de collectant heeft gemist, maar alsnog wil doneren kan dar doen via de website of door een bedrag over te maken naar ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds. Dit fonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten. Het financiert, stuurt en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en behandeling voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.


www.spierfonds.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant