De koker verdwijnt in het plantgat. Toos Sprenkelder doet er een schepje bovenop. Foto: Roel Kleinpenning

De koker verdwijnt in het plantgat. Toos Sprenkelder doet er een schepje bovenop. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Zeven bomen in Heuvelstraat Silvolde

Maatschappij Silvolde

SILVOLDE - Met het planten van een wilde lijsterbes is afgelopen zaterdag in Silvolde een belofte uit 2019 ingelost. In dat jaar was Silvolds Belang een eeuw oud. Het hele jaar waren er activiteiten en het hoogtepunt was in juni een grote openluchtmanifestatie met muziek, dans en theater voor en door Silvoldenaren in het centrum van het dorp. De belangenvereniging deed ook de belofte om bij het gereedkomen van de renovatie van de Heuvelstraat zeven bomen te laten planten in de vernieuwde straat.

Door Marcel van Berkum

De renovatie heeft fors langer geduurd dan gepland en is zelfs nog niet helemaal afgerond. Maar afgelopen zaterdagmorgen was het wel zover dat in aanwezigheid van wethouder Ria Ankersmit, een aantal nieuwe bewoners en vertegenwoordigers van wooncorporatie Wonion de laatste van de zeven inheemse bomen geplant werd door Silvolds Belang.
Bestuurslid Willie Oort van de belangenvereniging vertelde erbij: “We waren van plan het dorp iets blijvends te schenken voor ons jubileum en we hoorden over de circulaire renovatie van de Heuvelstraat. Het duurzame aspect wilden we met een geschenk versterken. Dat zijn zeven bomen geworden.” Waarom zeven bomen? Mevrouw Oort legde uit: “Bomen lijkt me duidelijk binnen het gegeven van duurzaamheid. Verder is Silvolde volgens de overlevering gebouwd op zeven heuvels en de Heuvelstraat - de vroegere Bergstraat - is er één van. Bovendien hebben we zeven bestuursleden. Wonion was maar wat blij met ons initiatief.”

Koker
Met vereende krachten van de bestuursleden en hulp van medewerkers van hoveniersbedrijf Edwin Jansen werd de wilde lijsterbes geplant. Er ging ook een koker met documenten, foto’s en gegevens over Silvolds Belang en het hedendaagse Silvolde de grond in. Zodat over tientallen, misschien wel honderden jaren de toekomstige inwoners zich bij het opgraven en openmaken van de buis kunnen verwonderen over het dagelijks leven in Silvolde anno 2023.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant