Prinses Babet Berendsen-Toebes (links) en adjudant Jeanne Steverink.Foto: Iris Epping

Prinses Babet Berendsen-Toebes (links) en adjudant Jeanne Steverink.Foto: Iris Epping

Foto: Iris Epping

Babet Berendsen-Toebes zwaait de carnavals-scepter

Maatschappij Silvolde

SILVOLDE - CV de Metworst heeft afgelopen zaterdag tijdens de Prinsenpresentatie Babet Berendsen-Toebes verwelkomd als Prinses Metwaldus de 60ste. Komend carnavalsjaar zal zij samen met haar adjudante Jeanne Steverink de scepter zwaaien bij de Metworst. Dat doen ze onder het motto: Wi’j bloazen ‘m op!

De avond begon met een prachtige vrije dans van dansgroep X-Treme. Vervolgens stonden er twee topbuutreedners op het podium. Peter van der Maas en Hans Verbaarschot zorgden ervoor dat de lachspieren weer flink aan het werk gezet werden. Uiteraard werd er voor de pauze ook afscheid genomen van Metwaldus de 59ste, Maikel te Grotenhuis en zijn adjudant Twan Bongers. Er werd ook een derde dansgroep gepresenteerd, die onder de naam The Red Stars de komende jaren voor de Metworst gaat dansen.

Na de pauze was het tijd voor de presentatie van de nieuwe prins(es), Metwaldus de 60e. De zaal van het Molentje was omgetoverd tot een middeleeuws kasteel waar de strijd om de ‘Holy Grail’ losbarstte. De mensen in de zaal werden getrakteerd op een waar spektakel van beeld, licht, geluid en toneel. Aan het eind van de strijd was het dan toch eindelijk tijd voor Babet Berendsen-Toebes en Jeanne Steverink om zichzelf te laten zien. De avond werd afgesloten door een gardedans van MOOOVE.
Meer over CV De Metworst op Facebook, Instagram en de website.


www.cvdemetworst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant