Marianne van Houten. Foto: Lonneke Scholten

Marianne van Houten. Foto: Lonneke Scholten

Lonneke_Scholten

Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Montferland

Maatschappij Didam 's-Heerenberg

‘s-HEERENBERG-DIDAM - Het prentenboek ‘Help! Een verrassing!’ staat dit jaar centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 24 januari tot en met 3 februari. De bibliotheek Montferland voegt daar voor peuters en kleuters nog iets extra’s aan toe. Speciaal voor hen geeft Marianne van Houten een muzikale voorstelling over het prentenboek van het jaar.

Marianne neemt de kinderen op speelse wijze mee in de wereld van Suusje Eekhoorn en August de Vos. De voorstelling is op woensdag 31 januari van 15.00 tot 15.40 uur in Bibliotheek Didam en op vrijdag 3 februari van 15.00 tot 15.40 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg. De toegang is 3,50 euro. Bibliotheekleden krijgen 1 euro korting.

Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van ieder (klein)kind. In de bibliotheek staan de mooiste (voor)leesboeken. Om lezen te stimuleren is een bibliotheekabonnement tot 18 jaar gratis. Kinderen tot 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een August de Vos voorleespoppetje cadeau.

Iedere woensdagmiddag is er voorleesmiddag in de bibliotheek. Ook tijdens De Nationale Voorleesdagen lezen vrijwilligers voor aan kinderen van alle leeftijden. De voorlezers zijn er van 14.30 tot 15.00 uur. Verder kunnen kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders eenmaal per maand luisteren naar de mooiste verhalen bij Boekjes&Babbels. Boekjes&Babbels is iedere tweede vrijdag van de maand in Bibliotheek Didam en iedere derde vrijdag van de maand in Bibliotheek ’s-Heerenberg, beide van 10.00 tot 10.45 uur.

Meer informatie op de website.


bibliotheekmontferland.nl/nationale-voorleesdagen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant