Het boek 'Gelukkig en blij' ligt klaar in de bieb. Foto: PR

Het boek 'Gelukkig en blij' ligt klaar in de bieb. Foto: PR

Bieb Montferland doet mee aan Poëzieweek

Maatschappij Didam 's-Heerenberg

‘s-HEERENBERG-DIDAM - Eind januari is het in Nederland én Vlaanderen Poëziekweek. Het thema van deze twaalfde editie is: thuis. Bibliotheek Montferland doet mee aan de Poëzieweek met een poëtisch cadeautje, prijsvragen en de mooiste poëzieboeken.

De laatste donderdag van januari is Gedichtendag, de start van de Poëzieweek die van 25 januari tot en met 31 januari loopt. Tijdens de Poëzieweek krijgen bezoekers van de bibliotheek een poëtisch cadeautje. Al voor die tijd kunnen zij aan de slag met gedichten. In Bibliotheek Didam en Bibliotheek ’s-Heerenberg zijn er vanaf 15 januari twee prijsvragen; een speurtocht en een gedichtenopdracht. Jonge bibliotheekbezoekers ontdekken met de speurtocht tien bijzondere gedichten over thuis. Jongeren en volwassenen worden uitgedaagd om een gedicht te maken door woorden weg te strepen uit een bestaande tekst.
Iedereen die meedoet aan de speurtocht of een black out gedicht inlevert, maakt kans op het boek ‘Gelukkig en blij’ van Edward van de Vendel. Hij is de auteur van het Poëziegeschenk van dit jaar: ‘Kom nog even naar mij kijken straks’. Het Poëziegeschenk is te bemachtigen via boekhandels die deelnemen aan de Poëzieweek. Klanten krijgen het geschenk gratis bij aankoop van minsten 12,50 euro aan poëzie.
Meer informatie op de website.


bibliotheekmontferland.nl/poezieweek

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant