De geluidswal om het BMC-terrein wordt beplant. Foto: PR
De geluidswal om het BMC-terrein wordt beplant. Foto: PR

Geluidswal om terrein BMC beplant

Maatschappij Bredevoort

BREDEVOORT - Al een flink aantal jaren is de Bredevoortse Motor Club (BMC) bezig om een eigen motorhome aan de Ganzenpoelendijk te realiseren. Het gebouw staat er inmiddels, maar is nog niet in gebruik omdat er een aanvullende eis is gesteld. De eis van de Raad van State in Den Haag was het realiseren van een geluidswal tussen het BMC-terrein en de woning Winterswijksestraatweg 118. Afgelopen weken is die wal aangelegd: 40 meter lang en 2 meter hoog. Op 9 maart, een zonnige zaterdag, werd de wal ingeplant door leden van BMC. Ook langs de singel aan de westzijde (het ‘Prinsenpad’) kwam beplanting.

Op de wal kwamen onder meer rode kornoelje, krentenboompje, vuilboom, hazelaar, taxus en aalbes. Langs de singel zijn wilde kers, lijsterbes, kardinaalsmuts en ook vuilboom en hazelaar in de grond gezet.

Klein natuurgebied
Rond het BMC terrein ontstaat zo langzamerhand een klein natuurgebied van circa 1,5 ha. Binnenkort wordt er bloemenzaad ingezaaid van het Akkerrandenproject. De bosuil en kerkuil hebben er al gebroed. Ook de patrijs is gesignaleerd. En men hoopt dat binnenkort ook het ooievaarsechtpaar terugkeert. Vorig jaar heeft het een tijdje gebroed op de nestpaal maar het legsel is toen mislukt. Men hoopt dit jaar op meer succes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant