Genoeg te krijgen bij de standhouders tijdens de Medler Lente Fair

Genoeg te krijgen bij de standhouders tijdens de Medler Lente Fair

Damon Teerink

Stralende zon tijdens Medler Lente Fair

Maatschappij Vorden

VORDEN - Een mooiere start van het evenementenseizoen kon Stichting Oranjefeest Medlertol zich niet wensen. De jaarlijkse Lente Fair in de buurtschap Medler werd afgelopen zondag 7 april een mooie dag. Er waren vele standhouders aanwezig, en de bezoekers konden genieten van allerlei demonstraties en natuurlijk van een hapje en drankje. Stichting Oranjefeest Medlertol had weer alles uit de kast gehaald om er ook voor de tiende keer sinds 2011 weer een prachtige editie van te maken.

Van 11.00 tot 16.30 uur was er genoeg te doen aan de Ruuloseweg 110 in en rondom het clubhuis van Touwtrek Vereniging Vorden. Stichting Oranjefeest Medlertol is met een twintigtal vrijwilligers lange tijd bezig geweest om het evenement op touw te zetten en dat wierp zijn vruchten af. Dit is pas het tweede jaargang bij de TTV, want voorheen was het evenement om de hoek, namelijk bij Elweco-Medo. Daar heeft het evenement voor langere tijd gedraaid. 

Ieder jaar is het een genot om de lenteperiode in te luiden met deze prachtige fair. Onder de stralende zon bruiste het van de lokale ondernemers, was er een rommelmarkt en kon men demonstraties bijwonnen van oude ambachten zoals die van een smid, stoelenmatter of het dorsen met een oude dorsmolen. Ook was er een scala aan oude tractoren te zien alsmede prachtige historische brandweerwagens van brandweermuseum Borculo.
De bijna veertig standhouders boden tijdens de Medler Lente fair allerlei waren aan: van cadeauartikelen van KipKado tot aan fietsen van Slotboom Tweewielers. En van bloemstukken tot persoonlijke verzorgingsartikelen. De Stichting Oranjefeest Medlertol stond zelf met een rommelmarkt vol leuke accessoires en hebbedingetjes in de trainingshal van de TTV. Maar ook voor een overheerlijke versnapering waren de bezoekers in het buurtschap Medler aan het juiste adres. Van verse broden en koeken tot aan speciaal biertjes, chocoladelekkernijen en honingproducten. De opkomst was uitstekend, want vele gezinnen en families kwamen buurten.

De Stichting Oranjefeest Medlertol heeft dit jaar meerdere evenement op de agenda staan. Zo wordt er op 30 juni een 20 kilometer lange fietstocht gehouden door het mooie Achterhoekse landschap. De start en de finish zijn bij het clubgebouw van TTV Vorden. En op vrijdag en zaterdag, 5 en 6 juli is het tijd voor het Oranjefeest Medlertol. Dit begint op vrijdagavond met verschillende playback-acts. Op zaterdagmiddag zijn er diverse activiteiten voor jong en oud gevolgd door het vogelschieten. Het Oranjefeest wordt afgesloten met de feestavond.

Een mooie ontvangst bij de Medler Lente Fair. Foto's: Damon Teerink
Demonstraties van oude ambachten: smid
Demonstraties van oude ambachten: dorsmolen
Demonstraties oude ambachten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant