De gasten van de Zonnebloem Ruurlo hebben weer een prachtige dag beleefd  Foto: PR/

De gasten van de Zonnebloem Ruurlo hebben weer een prachtige dag beleefd  Foto: PR/ 

Zonnebloem Ruurlo dankzij Vriendenloterij naar Openluchtmuseum

Maatschappij Ruurlo

RUURLO – De gasten van de Zonnebloem Ruurlo hebben weer een prachtige dag beleefd. Dankzij de Vriendenloterij konden ze met de MuseumPlusBus naar het Openluchtmuseum in Arnhem. De weergoden waren hen niet goed gezind maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de koffie met natuurlijk heerlijke appeltaart mét slagroom, werd eerst een van de oudste boerderijen bezocht: een boerderij uit Beltrum. Die werd na de windhoos in 1926 en nog meer pech uiteindelijk aan het museum verkocht en in ere hersteld. Een vrijwilliger van het museum kon mooi vertellen over het leven in die tijd.
Voor sommige gasten was dit heel herkenbaar, er was zelfs iemand die de oorspronkelijke bewoners nog kende: de familie Rinders van ‘Timman’. Na de bezichtiging van het huis uit Staphorst werd het tijd voor de goed verzorgde lunch.
Het terrein is te groot om te lopen zodat besloten werd om in de trein te stappen om zodoende toch alles te zien. Gelukkig kwam aan het eind van de rit de zon door en kon men lopend richting de bakkerij. Het bijzondere aan deze bakkerij is dat er brood gebakken werd van een restproduct van de brouwerij: bierbostel. In de bus kon men zelf een stukje brood proeven, verrassend lekker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant