De groep Vurige Elmo gaat door naar de landelijke wedstrijd. Foto: Shamira Bal.
De groep Vurige Elmo gaat door naar de landelijke wedstrijd. Foto: Shamira Bal.

Van Starckenrodegroep succesvol op Regionale Scouting Wedstrijden

Maatschappij

WINTERSWIJK - In het weekend van 19 tot en met 21 april hebben twee groepen scouts (11-15 jaar) van de Van Starckenrodegroep, Scouting Winterswijk meegedaan met de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) in Wehl. Tijdens deze wedstrijden nemen groepen uit de Scoutingregio de Achterhoek het tegen elkaar op. 

Het thema van dit jaar is ‘de elementen uit balans’. De namen van de groepen zijn aangepast aan het thema vanuit Winterswijk deden de ‘Vurige Elmo’ en ‘Tiangkong’ mee. De scouts gaan volledig met dit thema aan de slag met punten verdienen. Ze kunnen punten verdienen door de kostuums die ze dragen en thema aankleding van de tent en zelf gemaakte keuken maar ook door het koken en presenteren van het eten, het spelen van diverse spellen en het correct lopen van een hike met opdrachten onderweg. En ze moeten natuurlijk hun beste scouting skills laten zien. 

Ondanks het slechte weer is het de Winterswijkse scouts toch gelukt om zich van hun goede kant te laten zien. Ze zijn op de 3e en 6e plaats geëindigd van de 22 groepen. De top 3 mag naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) en dat betekent dat de groep ‘Vurige Elmo’ naar de LSW mag. Deze wedstrijd is van 18 tot 20 mei in Baarn. De LSW is vergelijkbaar met de RSW alleen hier doen wel 112 groepen uit het hele land aan mee. Op dit moment zijn de scouts volop bezig met de voorbereidingen en ze hebben er erg veel zin in. 


www.scoutingwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant